Eredményt hirdettek Budafok turisztikai ötletpályázatán

Forrás: turizmus.com

 2018. október 23. 18:32

A Budafok-Tétény önkormányzata a turisztikai ötletpályázatra beérkezett 16 pályaműből négyet díjazott.

A pályázóknak a főváros XXII. kerületének arculatát kellett megalkotniuk. A pályázaton az első helyezést Benkő Máté és Jakus Anita 49 ötletből álló prezentációja kapta. Ötleteik között szerepelt például flashmobok szervezése, egyedi Budafok Bor logó kialakítása, valamint a győztesek szerint fontos lenne a tervekkel kilépni Budafokról, hogy később sok látogató érkezzen vissza a városrészbe.

Az első helyezett nyereménye 300 ezer forint és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által felajánlott 4 borból álló borcsomag volt. A második helyezettnek járó 200 ezer forintot és az MTÜ borcsomagját Becsei Renáta, Fentősi Eszter és Frang Zsófia vehette át, akik pályázatukban a meglévő, jelenleg Budafokhoz köthető arculati elemek egyesítését és egy közös logó megalkotását szorgalmazták, valamint azt javasolták, hogy pesti mintára a budafoki Duna-partot is töltsék meg élettel.

Budafok-Tétény

Fotó: turizmus.com

A tervek szerint az önkormányzat a legjobb javaslatokat az ötletgazdával együttműködésben valósítja majd meg a közeljövőben. Budafok-Tétény önkormányzata még júliusban hirdetett ötletpályázatán arra várt ötleteket, hogyan tennék a budafoki borkultúrát és turizmust márkává, és hogyan építenék fel a kerület turisztikai arculatát. A pályázatra minden 18. életévét betöltött, de 35 évnél nem idősebb magyar, illetve európai uniós állampolgár jelentkezhetett, egyénileg és csapatban egyaránt.