Erősödik az állami bormarketing

Forrás: turizmus.com

 2020. január 11. 12:46

Ez év elejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség a magyar borral kapcsolatos egységes állami kommunikációért és a borturizmusért felel, míg az Agrárminisztérium irányítása alatt működő Agrármarketing Centrum (AMC) a közösségi bormarketing állami feladatait látja el.

A közösségi bormarketing állami feladatainak hatékony ellátása érdekében a magyar kormány 2020 elejétől a magyar bor eladásösztönzését célzó feladatokat – melyek része többek között a bel- és külföldi kiállításokon való megjelenések szervezése is – az Agrárminisztérium irányítása alatt működő Agrármarketing Centrumhoz (AMC) delegálja. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a továbbiakban a magyar bor ernyőmárkájának (Magyar bor – Személyesen) gondozását, valamint a borturizmus fejlesztésének és népszerűsítésének feladatait látja el – közölte az MTÜ. Az erről szóló kormányhatározat december végén jelent meg a Magyar Közlönyben, amiről itt írtunk.

A társaság közleménye szerint ezzel a lépéssel a magyar borok még erősebb részévé válhatnak Magyarország turisztikai márkájának, és a borturizmus fellendülésével hozzájárulhatnak az országba látogató turisták átlagos tartózkodási idejének meghosszabbodásához, mind a hazai turizmus területi és időbeli eloszlásához.

Az MTÜ 2020-tól a változás eredményeként célzottabban foglalkozik a borturizmus fejlesztésével, az ide kapcsolódó utazások ösztönzésével, a magyar borvidékek ismertségének növelésével itthon és külföldön. Célja mindezek mellett a kialakított eszköztár – több nyelven elkészített kiadványok, térképek, fotó- és videóanyagok, webes felületek stb. – további fejlesztése, hogy ezeket az ágazati szereplők is hasznosíthassák a kommunikációs tevékenységük során – írják.

A ProWein Düsseldorf 2020 kiállításon már az AMC üzemelteti a magyar bor közösségi standját

Fotó: bor.hu

A döntés értelmében számos bormarketinghez kötődő feladatot a jövőben az AMC lát majd el, a többi között a világ legnagyobb borszakmai vásárán, a 2020. március 15–17. között megrendezendő ProWein Düsseldorf 2020 kiállításon már az AMC valósítja meg és üzemelteti a magyar bor közösségi standját, a tervek szerint összesen 45 magyar pincészet részvételével.

Kapcsolódó cikkek

Elindult a bor.hu

2019. december 19.