Érték és Minőség: turisztikai és gasztronómiai díjazottak

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 13. 13:09

A Palatinus és a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. is elismerést kapott a Magyar Termék Nagydíj utódjaként először megtartott értékelésen.

2018-ban 46 pályázó 51 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj címet. A díjazottak között található a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő is. Ezen kívül a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. különdíjként kapta meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíját, amellyel az elmúlt időszak folyamatos fürdőfejlesztéseit értékelték.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a jó minőségű áruk előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.

A Palatinus

Fotó: turizmus.com

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. fürdőfejlesztési programjának részeként újult meg és vált egész éves fürdővé 2017-ben a Palatinus is. Ugyancsak Nagydíjjal tüntették ki a Zsámbéki-medencében működő Texas Ranch lovardát üzemeltető SPQR 2014 Kft.-t.

A pályázók között határon túli magyar szervezetek és vállalkozások is voltak. A turizmus területén a Kárpát Hazáért Nívódíjat kapott a bonchidai Bánffy kastély felújításán munkálkodó, kolozsvári székhelyű Transylvania Trust Alapítvány.

Több díjazott volt a gasztronómiát is érintő területeken. Érték és Minőség Nagydíjat kapott többek között a Győri Likőrgyár Zrt. a pannonhalmi szőlő- és törkölypálinka termékcsaládért, a Panyolai Szilvórium Zrt. egyebek között a szatmári szilvapálinkáért, valamint a marosvásárhelyi Petry S.R.L. borainak és erdélyi húskülönlegességeinek minősége miatt.