Esztergom és környéke csatlakozott a térségi TDM-szervezethez

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 18. 12:04

A Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. szeptember 17-i taggyűlésén bejelentették, hogy az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület a cég társtulajdonosainak körébe lépett.

A Duna-Gerecse térségben négy helyi szintű TDM-szervezet működik (Tata és Környéke Turisztikai Egyesület, Komáromi Turisztikai Egyesület, Dorog és Térsége Turizmus Egyesület, Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület). Az első kettő és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alapította 2011-ben a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft-t, mint térségi szintű TDM-szervezetet, amelyhez 2016-ban a dorogi turisztikai egyesület, 2017-ben pedig Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozott. Ennek az együttműködésnek lett most tagja az esztergomi turisztikai egyesület is, így a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térség Esztergomot és környékét érintő részén tervezett, turisztikai célokat szolgáló beruházások a Duna-Gerecse térség kínálatának is szerves részévé válhatnak.

Esztergom és térsége csatlakozásával teljessé vált a térség turisztikai szakmai hálózata

Fotó: pixabay.com

A Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ma az ország kevés, már létező térségi TDM-szervezeteinek egyike. A Komárom-Esztergom megye területén működő turisztikai érdekképviseleti szervezetek az elmúlt években lépésről-lépésre építették fel a helyi és térségi szintet is magába foglaló rendszerüket. A modell lényege, hogy helyi szinten a lehető legszélesebb együttműködés alakuljon ki a turizmusban érdekelt szektorok szereplői között, majd, az ott felmerülő elképzeléseket összehangolva, a térségi szinten már egységes turisztikai fejlesztési stratégia kidolgozására és megvalósítására fókuszáljanak.  Esztergom és térsége csatlakozásával teljes körűen megvalósult a térség turisztikai szakmai hálózatának kiépítése. A szakemberek következő célja az, hogy intézményesített formában szorosabbra fűzzék kapcsolatukat a Duna túlpartján, az Észak-Komárom és Párkány között működő Dunamente / Podunajsko OOCR TDM-szervezettel.

Kapcsolódó cikkek