ETC közgyűlés Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2017. június 12. 12:22

Elfogadta a Magyar Turisztikai Ügynökség meghívását és Budapesten tartja meg ősszel a következő közgyűlését a European Travel Commission - írta INSIGHT című hírlevelében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az ETC legutóbbi, a portugáliai Portoban tartott közgyűlésén hívta meg az MTÜ a bizottságot, ők pedig elfogadták a meghívást, így a következő találkozójukat novemberben a magyar fővárosban tartják majd meg.

A budapesti közgyűlést november 22-től 24-ig tartják majd, ekkor érkezik Magyarországra a nagyjából 50 fős delegáció. Várhatóan 32 ország nemzeti turisztikai hivatala és az ETC vezetői vesznek részt a háromnapos programon.


A European Travel Commission 1948-as megalakulása óta, azaz lassan 70 éve azon dolgozik, hogy Európát vonzó, egységes turisztikai célpontként mutassa be a világnak az összes tagország nemzeti turisztikai hivatalának együttműködésével.

Az ETC-nek 32 európai ország a tagja, és négy nagy Európán kívüli küldőpiacra összpontosítja tevékenységét: az Amerikai Egyesült Államokra, Brazíliára, Kanadára és Kínára. Ezeken a piacokon ún. "Operations Group"-okon keresztül, továbbá a visiteurope.com portál segítségével valósítja meg céljait.

Az ETC tevékenységében kiemelt szerepelt játszik az online marketing, követve a célpiacok trendjeit. Az ETC marketingdöntéseit kutatásokra alapozza, amely kutatások eredményeit az egyes tagállamok önállóan is hasznosítani tudják.