Európai döntős lett Budapest indusztriális öröksége

Forrás: turizmus.com

 2020. október 15. 13:07

Döntős lett a BFTK pályázata az Európai Kulturális Turizmus Hálózat (ECTN) versenyében. Október 22-én lesz az eredményhirdetés.

A 2014 óta létező díj az európai kulturális turisztikai desztinációk láthatóságát hivatott fokozni, lehetőséget ad a desztinációknak tapasztalataik, tudásuk megosztására, valamint elősegíti a hálózatépítést közöttük.

2020-ban az ECTN az alábbi témákban várta a pályázatokat: indusztriális örökség, tengerészeti és partmenti örökség, innováció és digitalizáció a fenntartható kulturális turizmus érdekében, transznacionális tematikus turisztikai termékek, valamint borturizmus.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ pályázatában az alábbi újjáélesztett ipari örökségeket mutatja be: Óbudai Hajógyári Sziget, Óbudai Gázművek, Millenáris, Kőbányai Sörgyár, Bálna Kulturális Központ, Unicum gyár, Csepel, budafoki borászatok, vásárcsarnokok és kulináris túrák.

A Millenáris is Budapest egyik újjáélesztett ipari öröksége

Fotó: budapestinfo.hu

Az eredményhirdetést és díjátadót október 22-én online formában tartják, melyen Faix Csaba, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője egy percben mutatja be Budapest pályázatát, melyet innen lehet letölteni.

A díjátadó ceremóniára ITT lehet regisztrálni.