Európai utazási szövetség alakult a hiteles tájékoztatásért

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 04. 17:15

A szakma és az utazók naprakész tájékoztatását tűzte ki célul az érvényes utazási korlátozásokkal kapcsolatban az a szövetség, amelyet vezető turisztikai vállalkozások hoztak létre.

A European COVID Travel Alliance alapítóinak – Trivago, Booking.com, Barcelo Hotels, Eurowings, FlixMobility, Iberostar Hotels, KLM, Radisson Hotel Group – célja egy olyan egységes, megbízható és ingyenes adatbázis létrehozása, ahol az utazók minden aktuális információt megtalálnak az éppen érvényes utazási korlátozásokról.

Az alapítók szerint erre azért van szükség, mert a járvány enyhülésével nem könnyű hiteles információkat találni az egyes országokban érvényes korlátozásokról, vagy éppen azok feloldásáról, adott esetben többféle forrást is ellenőrizni kell.

A szövetség alapítói

Fotó: COVID Travel Alliance

A COVID Travel Database célja, hogy támogassa a turizmus újraindulását. Az adatbázisba a turisztikai intézmények és vállalkozások feltölthetik az adott desztinációban érvényes korlátozásokra vonatkozó információkat, az utazók pedig ingyenesen hozzáférhetnek ezekhez. A desztinációba való belépés, a szálláshelyeken, illetve más területeken alkalmazott esetleges korlátozások mind felkerülhetnek az adatbázisba.

„Tudjuk, hogy az emberek újra fognak utazni és mi abban szeretnénk segíteni, hogy ezt biztonságban tegyék, a megfelelő információk birtokában hozzák meg a megfelelő döntéseket" – nyilatkozta Andrea D'Amico, a Booking.com regionális ügyvezető igazgatója.

"Reméljük, hogy az utazási iparág támogatja ennek az adatbázisnak a létrehozását, amely fontos információs forrása lesz az európai utazóknak" – tette hozzá.

A COVID Travel Database naprakész információkat tartalmaz az egyes országokban, tartományokban és régiókban érvényes korlátozásokról, legyenek azok küldő- vagy célterületek. Ezen felül a szállodákban, éttermekben, bárokban és máshol érvényes esetleges korlátozásokról is tájékoztat az adatbázis.

Az alapítók arra kérik a desztinációs marketingszervezeteket, hogy ők is küldjék be a naprakész információkat a desztinációjukról a contribute@covidtravelalliance.com e-mail címre.

Az adatbázis itt érhető el.

 

Turisztikai szolgáltatók részére

A COVID-19 Travel Database ingyenesen elérhető egy központi adatforrásból. A turisztikai intézmények és vállalkozások megoszhatják ezeket az információkat a weboldaluk látogatóival. Az adatbázis gazdája a szövetség az iparági szereplők képviseletében. Ha szeretne hozzáférni az adatbázishoz, vegye fel a szövetséggel a kapcsolatot:  access@covidtravelalliance.com