European Best Destination díjátadó Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. március 07. 13:58

Tarlós István főpolgármester csütörtökön hivatalában vette át a legjobb európai úti célnak járó elismerést.

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar főváros 62 128 szavazattal az 1. helyen végzett a European Best Destinations 2019. január 15-étől február 5-én délig tartott szavazásán.

A szervezők akkor hírül adták, hogy korábban egyik díjnyertes európai úti cél sem részesült ilyen nemzetközi támogatásban, azaz nem szerzett ennyi szavazatot saját országán kívül. A Budapestre voksolók szavazatainak 77%-a Magyarországon kívüli országból származik, főként az Egyesült Királyságból, az USA-ból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból.

Maximilien Lejeune, a European Best Destination vezetője a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy immár tíz éve szavazhatnak az európai utazók a földrész legjobb úti céljáról. A versenyt több mint 300 európai város turisztikai hivatala támogatja.

A díj értékét jelzi, hogy az egyik korábbi nyertes, Bordeaux vendégforgalma az elismerés elnyerését követő évben 15%-kal nőtt, nem kis részben a fokozott médiaérdeklődésnek köszönhetően.

Maximilien Lejeune és Tarlós István a díjátadón

Fotó: Budapest.hu

Lejeune szerint az elismerést megalapozta, hogy a városnak sikerült egy erős turisztikai márkát kialakítania. Ezért köszönetét fejezte ki Bán Teodórának, a kampányt menedzselő Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetőjének, Szalay-Bobrovniczky Alexandra turizmusért felelős főpolgármester-helyettesnek és Tarlós István főpolgármesternek.

Az 1873-as egyesülés óta Budapest egy folyamatosan megújuló település, amely az utóbbi tíz év során Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat és utazókat vonz a világ minden részéről – hangsúlyozta beszédében Tarlós István. A főváros legfőbb vonzerői között említette a fürdőket, a fesztiválokat, a gasztronómiát és a biztonságot.

Hozzátette: a díj fennállása óta még egyetlen győztes sem kapott akkora nemzetközi támogatást, mint most Budapest. A versenyben Budapest győzelme egyértelmű volt, a magyar főváros több szavazatot kapott, mint Párizs, Athén, London vagy akár Firenze.

Kapcsolódó cikkek