EuropeSpa MED tanúsítvány négy magyar fürdőnek

Forrás: MTI

 2017. május 05. 15:31

Az Európai Fürdőszövetség minőségbiztosítási védjegye hozzásegítheti az azt elnyerő három vidéki és egy fővárosi fürdőt ahhoz, hogy kínálatukkal az eddiginél is eredményesebben jelenjenek meg az európai piacon.

Az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa MED minőségbiztosítási védjegyét vehette át négy magyarországi gyógyfürdő képviselője Bükfürdőn május 5-én.

A több mint 1500 európai gyógyfürdőt és gyógyhelyet tömörítő szervezet tanúsítványát a megfelelő auditálás után a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, a Hévízi Tófürdő és a hozzá tartozó szálloda, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum kapta meg.

Csoportkép az ESPA védjegyét elnyerő fürdők képviselőiről

Fotó: Bukfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Joachim Lieber, az ESPA tiszteletbeli főtitkára az elismerő oklevél átadása előtt azt hangsúlyozta: a tanúsítvány azt jelzi, hogy a vendégek azt a magas európai minőséget kapják, legyen szó gyógyászatról, szálláshely-kínálatról, gasztronómiáról, higiéniáról, vagy éppen fürdőszolgáltatásokról, amelyet a saját országukban már megszoktak.

Hozzáfűzte: a magyarországi fürdők nemcsak újra megjelentek az európai fürdők térképén, de egyre jelentősebb szerepet töltenek be a kínálatában.
Szavai szerint a magyarországi gyógyfürdők és élményfürdők elismerésre méltó fejlődésen mentek át, ennek köszönhetően nő a vendégforgalom, a vendégek többsége pedig az Európai Unió országaiból érkezik. Felhívta a figyelmet arra, hogy a minősítés megszerzésével a munka nem ért véget, a minőség megtartása érdekében a fürdőkben folyamatos fejlesztésekre van szükség.

Joachim Lieber, az ESPA tiszteletbeli főtitkára

Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója az ünnepségen úgy fogalmazott: az, hogy egyszerre négy magyar gyógyfürdő vehette át az ESPA tanúsítványát, a hazai egészségturizmus számára elismerést jelent. A minősítésben részesített hazai szolgáltatókat a tanúsítvány hozzásegítheti ahhoz, hogy kínálatukkal az eddiginél is eredményesebben jelenjenek meg az európai piacon – tette hozzá.

Juhász Szabolcs, Boros László és Joachim Lieber

Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Boros László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatója elmondta:  egy hónap múlva megkezdik a fürdő új főbejáratának építését, ősszel nekilátnak a legrégebbi medence, a Szent Kelemen medence teljes felújításának, karácsony és újév után pedig megújulnak az öltözők is. A büki gyógyfürdő 2016-ban 890 ezer vendéget fogadott, a fürdőt üzemeltető társaság árbevétele meghaladta az 1,9 milliárd forintot. Idén hasonló vendégszám mellett bevételüket 2 milliárd forint körül tervezik, de továbbra is reménykednek abban, hogy a folyamatos fejlesztések hatására 2-3 éven belül a vendégek száma eléri majd az egymilliót.