Év végéig átjárhatók a SZÉP-kártya alszámlái

Forrás: turizmus.com

 2021. április 16. 09:02

Az átmeneti rendeletmódosítás értelmében a Széchenyi Pihenő Kártya egyes alszámláira utalt béren kívüli juttatás bármelyik másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás kiegyenlítésére is felhasználható.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendelet rendelet értelmében az egyik alszámlánál meghatározott szolgáltatások ellenértékének megfizetésére egy másik alszámlán lévő egyenleg is elfogadható, illetve a kártyabirtokosok az egyes alszámlákra feltöltött pénzből egy másik alszámlánál meghatározott szolgáltatások díját is kiegyenlíthetik, kivéve a szolgáltatás közvetítését.

A jogszabály-változás ezzel megteremtette az egyes alszámlák közötti átjárhatóságot – de csak ez év végéig.

Az érvényes szabályozás szerint a szálláshelydíjat mindhárom zsebből (szálláshely, vendéglátás, illetve szabadidő alszámla ) kiegyenlíthetik a kártyabirtokosok, azonban viszonosság nélkül.

A rendeletmódosítás értelmében a teraszok megnyitása után a SZÉP-kártya bármelyik zsebéből lehet fizetni az ottani fogyasztást

Fotó: 123rf.com

Az átmeneti könnyítés szerint például a szálláshelyre kapott juttatást fel lehet majd használni kulturális célokra vagy melegétkezésre is, és a szabadidő zsebből is lehet majd költeni vendéglátásra, és fordítva.

A koronavírus-járvány miatt jelentős összegek halmozódtak fel a kártyán, a zsebek közötti átjárás ideiglenes engedélyezése a béren kívüli juttatások felhasználását segíti. A rendelet a kihirdetését követő 10. napon, azaz április 25-én lép hatályba és ez év december 31-ig lesz érvényben.