Évet zárt a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2019. november 21. 16:34

A Fővárosi Turisztikai Kerekasztal évzáró ülésén az elmúlt évek tevékenységéről adott áttekintést Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője.

Öt éve, 2014 áprilisában 12 taggal alakult meg a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal, ma 35 a tagok száma. Az évek során az állandó meghívottak köre többek között a turizmusban meghatározó kerületekkel, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Magyar Turisztikai Szövetséggel, a Magyar TDM Szövetséggel, a Hungexpóval és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel bővült.

Ma 35 tagja van a Fővárosi Kerekasztalnak

Fotó: turizmus.com

Az elmúlt öt év fókusztémái között volt egyebek mellett a turistabuszok parkolása, az Okos Budapest projekt, jó példaként Ausztria és Linz turizmusa, a bulinegyed és a Liget Projekt.

Számos szakmai együttműködés elindult, turisztikai vásárokon vettek részt itthon és külföldön. Sikeresen működik az információs irodahálózat és a Budapest Kártya rendszer, illetve nemzetközi hírű fesztiválok is a BFTK nevéhez köthetők. 2019-ben Budapest volt Európa Sportfővárosa.

Az év hátralévő részében pedig a Budapesti Karácsonyi Vásár várja a vendégeket a megújult Vörösmarty téren.

A jövőt illetően Bán Teodóra kiemelte: bár Budapest turizmusa szárnyal, nem állhat le a problémák feltárása, átgondolásra vár például az idegenforgalmi adó rendszerének átalakítása is.

Bíznak benne, hogy az új városvezetés irányítása alatt egy zöld, befogadó, okos város képe rajzolódik majd ki, a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal közreműködésével. Ebben a tagság témafelvetéseire is számítanak.

Az évzáró esemény záróakkordjaként a tagságot informális koccintásra invitálta a BTFK a Vörösmarty téri karácsonyi vásár hüttéjébe.