Február 1-jéig maradnak a korlátozások itthon

Forrás: MTI

 2021. január 08. 09:17

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a középiskolákban is marad az online oktatás – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Amíg nincs elegendő vakcina, addig ezeket a kereteket fenn kell tartani – mondta a kormányfő, hangsúlyozva ugyanakkor: nem egyszerűen el akarja hárítani a válságot, hanem azt akarja, hogy 2021 egy kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak. Az első egy-két hónap még döcögni fog, de utána be kell gyújtani a rakétákat – fogalmazott.

A koronavírus elleni vakcináról szólva a miniszterelnök közölte: szeretne mindenkit megnyugtatni, az oltások biztonságosak és szükségesek, és ha sor kerül rá, ő is beoltatja magát.

Orbán Viktor: Amíg nincs elegendő vakcina, fenn kell tartani a jelenlegi kereteket

Fotó: Facebook

A bejelentésnek megfelelően az eddig megjelölt határidő, január 11. után is érvényes a kijárási tilalom, tehát este 8 és reggel 5 között csak meghatározott esetben lehet az utcán tartózkodni.

A korlátozások fenntartása a turizmus-vendéglátás területén ezt jelenti:

  • Tilos bármilyen élő rendezvényt tartani.
  • A szállodák nem fogadhatnak szabadidős vendégeket, csak üzleti célból utazókat.
  • A vendéglátóhelyeken nincs helyben fogyasztás, csak elvitel, illetve házhoz szállításra lehet ételt rendelni. Az üzemi éttermek azonban nyitva tarthatnak.
  • Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet megtartani.
  • A  szabadidős létesítmények, múzeumok, színházak, uszodák, állatkertek továbbra is zárva maradnak.