Februárban indul a Kulturális turisztikai menedzser szakirányú továbbképzés

Forrás: turizmus.com

 2021. január 06. 11:58

A koronavírus-járvány a teljes turisztikai szektort egy váratlan, új helyzet elé állította, ami egyben azt is jelenti, hogy a piac és a szakma talpra állása közben új irányok és lehetőségek nyílhatnak az iparágban.

A Corvinus képzése kapcsolatokat és olyan alapismereteket nyújt, amelyek bármilyen, turizmushoz kapcsolódó területen hasznosnak bizonyulhatnak.

Talán soha nem volt ennyire időszerű a turizmus desztinációszintű újragondolásának mind információdizájn, mind látogatói/szolgáltatói útvonal- és élménydizájn, mind pedig kapacitásdizájn szempontjából.

A kurzus nem kevesebbre vállalkozik, mint arra a közös, kreatív és alkotó munkára, amely először a vonzerők értékelését, kontextusba helyezését, valamint vízióját és misszióját, a célrendszer értelmezését jelentik. Ezt követően megismerjük a látogatói insightokat, azonosítjuk a ponteciális vendégköröket egy előre meghatározott szempontrendszer alapján, amelyet együtt dolgozunk ki.

A hazai, a fővárosi és a nemzetközi turisztikai trendek elemzése által, az úgynevezett látogatói profilok vagy vendégtörzsek karakterisztikájának kidolgozásába vágunk bele azzal a szándékkal, hogy az arculati elemeket kooperatívan meghatározhassuk. Az összegyűjtött és válogatott célcsoportértékek, a későbbi márkaesszencia-elemek szűrése, rangsorolása, a turisztikai termék és attrakció tervezésének arculati támogatására is szolgálhat.

Az egyes fázisok koncepciószintű összeállítására ad lehetőséget a kurzus szintetizáló egysége: a turisztikai és látogatómenedzsment szinergikus szempontjai szerint azzal, hogy az elképzeléseket és az értékeket rendszerszintű összekapcsolással juttatjuk el az élménytervezés, a látogatóiútvonal- és szolgáltatásiútvonal-tervezés területére.

Kitérünk a turisztikai folyamatok és áramlások vizsgálatára is, hiszen a látogatói direkt és indirekt kapcsolati pontok megvalósíthatóságának lehetőségeit elemezzük, és feltárjuk a látogatóközpont belső és külső kommunikációs platformjaira vonatkozó összefüggéseket, elvárásokat.

A februárban induló Kulturális turisztikai menedzser/szakközgazdász szakirányú továbbképzés során a hallgatók megismerkedhetnek a turizmus legújabb trendjeivel, a kulturális turisztikai termékekkel, azok marketingjével, turisztikai termékfejlesztés folyamatával. Vállalkozási és szervezési ismereteket ad a képzés, hangsúlyozva a szak gyakorlatorientáltságát

A képzés két féléves, levelező munkarendben zajlik az oktatás, az órákat kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben tartják. A képzést a szakdolgozat megírása és megvédése zárja. A végzettség megnevezése közgazdász diplomával rendelkezők esetében kulturális turisztikai menedzser szakközgazdász, más diploma esetén kulturális turisztikai menedzser.

A szakra a Budapesti Corvinus Egyetem honlapján lehet jelentkezni, a két féléves képzés keresztfélévben is indul. Jelentkezési határidő: 2021. január 30. Az önköltség díja 390 000 Ft/félév.

További információért kattintson IDE!

(X)