Februárban tovább nőtt a magyarországi turizmus

Forrás: turizmus.com

 2019. április 10. 10:46

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb mutatói szerint töretlen a magyar turisztikai szektor növekedése.

Még több vendég, stabilan erős belföldi forgalom, magasabb bevételek, és jelentősen bővülő Szép-kártya forgalom jellemezték februárban az ágazatot - adta hírül a Központi Statisztikai Hivatal adait értelmezve a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Magyarország és Budapest egyre népszerűbb a nemzetközi utazóközönség körében. Februárban közel 5 százalékkal több külföldi turista érkezett hazánkba, akik 26 ezerrel több vendégéjszakát töltöttek el a magyar szálláshelyeken az előző év azonos időszakához képest. Továbbra is erős a belföldi turizmus, amelyet 2019-ben a SZÉP-kártya a korábbiaknál nagyobb mértékben támogat, ezt a februári 15,6 százalékkal magasabb pihenőkártya-költések is alátámasztják.

Az év első két hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek szállásdíj-bevételének növekedési üteme jelentős, 7,2 százalékos volt, és elérte a 30 milliárd forintot.

A vendégéjszakák számának változása

Fotó: KSH

Az MTÜ szerint a július elsejétől életbelépő új digitális adatszolgáltatási rendszernek köszönhetően a jövőben naprakész, pontos és a teljes szektorra kiterjedő statisztikák fogják támogatni az ágazatban megvalósuló turisztikai fejlesztéseket, kampányokat,továbbá hozzájárulnak a magyar turizmus versenyképességének növeléséhez.