Fejlesztési menedzser szakirányú továbbképzés indul a Corvinuson

Forrás: turizmus.com

 2018. január 04. 15:00

A mai digitális forradalom, valamint a fogyasztási szokások átalakulása nagyban megváltoztatta a turisztikai területen dolgozók munkamódszereit is.

Az elmúlt időszakban jelentősen átalakult az információáramlás, más csatornákra terelődött a kommunikáció, és ezzel egy időben megváltoztak a turisztikai fogyasztási szokások is. Másképp kell megszólítanunk a mai „digitális bennszülötteket”, ők korszerű, innovatív attrakciókra vágynak, de nem csak generációs különbségekről beszélhetünk. Új térségek lépnek a turisztikai piacra, hódít a sharingeconomy, egyre inkább a biztonságos desztinációkat keresik a turisták, és ezzel még nem ért véget a változások sora. Szemléletváltásra és ehhez felkészült szakemberekre van tehát szükség a turizmus, a vendégfogadás területén is. Olyan turisztikai menedzserekre, akik gyorsan és kreatívan tudnak alkalmazkodnia változásokhoz.

A Corvinuson a tantervbe épülnek a XXI. század innovációi, a turizmusfejlesztés,  az új piaci trendek, az online marketing és a közösségi média szerepe. Tanulhatunk a MICE turizmusról, és arról is, hogy hogyan lehet egy-egy új térségi attrakciót eredményesen integrálni a meglévők közé.  Mindehhez a legfontosabb: a képzett, információkkal felvértezett, folyamatosan megújulni kívánó szakember. Rájuk fókuszál a Budapesti Corvinus Egyetem, amikor modern, piacképes és globálisan alkalmazható tudást ígér leendő hallgatóinak, érkezzenek akár a turizmusfejlesztésben érintett területekről, egy önkormányzattól vagy éppen a szállodaiparból, egyszóval mindazoknak, akik a jövőjüket a turizmus fejlesztésében képzelik el.

Turisztikai fejlesztési menedzser szakot szakirányú továbbképzés keretében  2018 februárjában indítja a Budapesti Corvinus Egyetem. Az egyéves posztgraduális képzésre diplomával és néhány év gyakorlattal rendelkező jelentkezőket várnak. A szakirányú továbbképzés keretében a BCE oktatói és a turizmus szakma vezető szakembereivel találkoznak majd a hallgatók. Turisztikai fejlesztési menedzser képzéssel és szakra való jelentkezéssel kapcsolatos információk ITT olvashatók.

(X)