Felállt a Konferencia Nagyköveti Program Pályázat Bíráló Bizottsága

Forrás: turizmus.com

 2020. november 26. 18:49

2020. november 24-én tartotta alakuló ülését a Konferencia Nagyköveti Program – Pályázat Bíráló Bizottsága. Ahogy arról korábban beszámoltunk a Budapest Convention Bureau a 2004 és 2016 között sikeresen működött KNP Pályázati részét idén új feltételrendszerrel és kibővített forrással újraindította.

A KNPPályázatával konkrét anyagi támogatást nyújt annak érdekében, hogy Budapest, illetve Magyarországminél több nemzetközi kongresszusnak, konferenciának adjon otthont. Az elnyert események egyszerre gazdagítják a magyar tudományos, kulturális és gazdasági életet, valamint jelentős gazdaságélénkítő hatással bírnak, ezzel az ország turisztikai bevételeit is növelik.

A KNP Pályázatával konkrét anyagi támogatást nyújt annak érdekében, hogy Budapest minél több nemzetközi kongresszusnak adjon otthont

Fotó: 123rf.com

A KNP Pályázatra beadott anyagok elbírálását egy 9 fős szakemberekből álló bizottság, a Konferencia Nagyköveti Program Bíráló Bizottsága végzi, amelynek tagjai:

  • Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója, Faix Csaba
  • MABEUSZ képviseletében, Lázár Judit elnök
  • MARESZ képviseletében, Ganczer Gábor elnök
  • MSZÉSZ képviseletében, Flesch Tamás elnök
  • MUISZ képviseletében, Erdei Bálint alelnök
  • Fábri György egyetemi docens– független szakértő
  • Kristóf Anita – független szakértő
  • Sztojanovits Kristóf – független szakértő
  • BUD CB szakmai igazgatója, Békefi Anna
  • BUD CB szövetségi területért felelős értékesítő kollégái – Becsei Gabriella és Szemán Gabriella

 

A Pályázaton olyan hazai szakmai szervezetek, szövetségek indulhatnak, amelyek valamely nemzetközi szervezet tagszervezetei. Olyan, még nem eldöntött helyszínű, rendszeres időközönként megrendezésre kerülő kongresszusok, konferenciák rendezési jogának elnyerésére várják a pályázati anyagokat, ahol a résztvevők száma legalább 100 fő, ebből a külföldiek aránya minimum 60%, és legalább 3 országból érkeznek.

A benyújtott ajánlatok a Pályázati kiírásban pontosan meghatározott szempontok alapján kerülnek elbírálásra. Az első és egyik legfontosabb ilyen szempont a kongresszus jelentőségének és elnyerési esélyének ismertetése leszögezett kritériumok szerint. További lényeges elem a kongresszus pályázati költségvetésének indoklása és megalapozottságának bemutatása.

A beérkezett pályázatokról a BUD CB a beérkezéstől számított 15 munkanapon belül dönt, amelyről e-mail formában küld értesítést a pályázónak. A pályázatok értékeléséről a Bíráló Bizottság javaslata alapján a BUD CB szakmai igazgatója, illetve az általa meghatalmazott személy dönt.

A transzparencia biztosítására a BUD CB a saját weboldalán a beérkezett anyagoknál a társaság neve, a megpályázott esemény neve és a résztvevők száma mellett a megítélt összeget, a nyertes pályázat esetén a rendezvény helyszínét és dátumát is közzéteszi.

A BUD CB értékesítési folyamatainak megújításakor fontosnak tartotta a Konferencia Nagyköveti Program és a Pályázat különválasztását, és ez utóbbi mihamarabbi elindítását. A desztinációmarketing stratégiai elemének számító komplex Program részletes kidolgozása a következő hónapok feladata, bevezetését 2021 második negyedévére tervezi az iroda.

A Pályázat promóciójára az iroda külön kommunikációs kampányt indít decembertől. A kampány során az iroda honlapján és a turisztikai szaksajtóban megjelenő szakmai cikkek, sajtóközlemények mellett a gazdasági sajtóban, tudományos szaklapokban elhelyezett releváns anyagokkal kívánja népszerűsíteni a Pályázatot.

A BUD CB kéri a hazai rendezvénypiaci szereplőket, hogy segítsék a munkájukat azzal, hogy a KNP - Pályázat felhívását eljuttatják olyan szakmai társaságoknak, amelyek a felhívás kritériumainak megfelelnek, a jelentkezéshez szükséges pályázati formanyomtatvány itt érhető el.