Felhívás Magyarországot népszerűsítő londoni rendezvényen való részvételre

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 16. 19:01

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az ősz folyamán ismét személyes jelenléttel megvalósuló üzleti rendezvényeket szervez külföldön. Október 14-én az Egyesült Királyságban, Londonban kerül sor Magyarországot népszerűsítő GINOP szakmai rendezvényre.

A járvány ellenére az Egyesült Királyság továbbra is Magyarország legfontosabb küldőpiacainak egyike maradt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján 2020-ban. A vendégforgalom alapján az ország 2019-ben a 2. helyen állt Magyarország küldőpiacainak rangsorában, Budapestnek pedig első számú küldőpiaca volt – ide érkezett az összes brit vendég 91%-a és a vendégéjszakák 92%-a is a fővárosban realizálódott. Emellett Győr, Debrecen és Székesfehérvár voltak jelentősebb települések 2019-ben a brit vendégforgalom tekintetében.

A Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusfejlesztési stratégiája nemcsak a B2B szegmensben, hanem a B2C marketingkommunikációban is hangsúlyt helyez a brit beutazó turizmus élénkítésére. A két ország közötti turisztikai forgalom helyreállásában kulcsszerepe van a légi összeköttetésnek: 2021 júliusában már ismét összesen 151 közvetlen járat érkezett az Egyesült Királyságból Magyarországra, majd augusztus 25-én a British Airways is újraindította a Budapest-London közvetlen járatát.

Az Egyesült Királyság továbbra is Magyarország legfontosabb küldőpiacainak egyike

Fotó: 123rf.com

Az MTÜ várja a brit turisztikai piac iránt érdeklődő utazási irodák, utazásszervezők, innovatív turisztikai szolgáltatók, turisztikai helyszínek, szállodák és szállodaláncok jelentkezését (cégenként egy fő regisztrációját) a rendezvényre.

Jelentkezni az MTÜ regisztrációs oldalán lehet az itt elérhető regisztrációs adatok kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 22. 15:00

A helyek korlátozott száma miatt a Magyar Turisztikai Ügynökség a rendezvényre maximum 10 magyar kiállító jelentkezését tudja befogadni, a regisztrációs lap visszaküldésének időpontját is figyelembe véve. A regisztráció önmagában még nem garantálja a részvétel lehetőségét.

A rendezvény a Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) keretein belül, a GINOP-1.3.5-15-2015-00001 projektben valósulnak meg, amelynek fő célja Magyarország turisztikai és gazdasági kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése.

A Covid-19 vírus miatt bevezetett járványügyi intézkedések változása, a kiutazást és/vagy a rendezvény megszervezését ellehetetlenítő szabályozások esetén a rendezvény időpontja módosulhat, ez esetben az MTÜ erről külön értesítést küld.