Felhívás Magyarországot népszerűsítő New York-i rendezvényen való részvételre

Forrás: turizmus.com

 2021. október 07. 16:10

Az amerikai járványügyi és határátlépési szabályozások enyhítésének köszönhetően személyes jelenléttel valósulhat meg a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai rendezvénye New Yorkban, november 18-án, amelyre az ügynökség szeretettel várja magyar szolgáltatók jelentkezését.

Az Egyesült Államok 2019-ben Magyarország 4. legnagyobb, Budapesten pedig a 2. legnagyobb küldőpiac volt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján.

A vendégek és a vendégéjszakák száma dinamikusan növekvő tendenciát mutatott: az amerikai vendégek száma 27%-kal, a vendégéjszakák száma pedig 16%-kal nőtt 2017-ről 2019-re.

A koronavírus járvány következtében long-haul piacként az Egyesült Államok 2020-ban a 13. helyre került a küldőpiaci sorrendben, a várakozások szerint a nemzetközi utazási korlátozások feloldásával 2022-től elkezdődhet a piac helyreállása és idővel visszatérhet a dinamikus növekedés.

A Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusfejlesztési stratégiája nemcsak a B2B szegmensben, hanem a B2C marketing kommunikációban is nagy hangsúlyt helyez az amerikai beutazó turizmus élénkítésére.

Az MTÜ szeretettel várja az amerikai turisztikai piac iránt érdeklődő utazási irodák, utazásszervezők, innovatív turisztikai szolgáltatók, turisztikai helyszínek, szállodák és szállodaláncok jelentkezését (cégenként egy fő regisztrációját) a rendezvényre.

Jelentkezni az MTÜ regisztrációs oldalán tudnak az itt elérhető regisztrációs adatok kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2021. október 18.

November 18-án New Yorkban mutatkozhatnak be a hazai turisztikai szolgáltatók

Fotó: MTÜ

A rendezvény a Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) keretein belül, a GINOP-1.3.5-15-2015-00001 projekt alatt valósulnak meg, amelynek fő célja Magyarország turisztikai és gazdasági kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése.

A Covid-19 vírus miatt bevezetett járványügyi intézkedések változása, a kiutazást és/vagy a rendezvény megszervezését ellehetetlenítő szabályozások esetén a rendezvény időpontja módosulhat, ez esetben az MTÜ erről természetesen külön értesítést küld.

Az MTÜ mindenkinek köszöni eddigi és jövőbeli együttműködését, amit nagyra értékelnek, rendezvényeik enélkül nem valósulhatnának meg!