Félmillió euró turisztikai munkahelyteremtésre

Forrás: turizmus.com

 2016. április 07. 18:58

Az Európai Bizottság ötszázezer eurót biztosít Ujhelyi István munkahelyteremtő javaslatához – tudtuk meg az európai parlamenti képviselő munkatársaitól.

A politikus még 2015-ben nyújtotta be a brüsszeli testülethez a „Youth on the SPOT – Special Partnership On Tourism” nevet viselő programot, amely a turisztikai szektor munkahelyteremtő képességére támaszkodva kíván enyhíteni az európai tagállamokat egyre jobban fojtogató ifjúsági munkanélküliségen. Jelenleg 5,4 millió fiatal próbál eredménytelenül munkához jutni a kontinensen.

A magyar politikus által benyújtott projekt az európai döntéshozók és a turisztikai szektor képviselői között szorgalmaz speciális együttműködést, amely a programnak köszönhetően minőségi és fenntartható munkahelyeket, szakmai képzéseket és gyakornoki helyeket biztosít a turisztikai ágazatban.

A „pilot program"-hoz a brüsszeli testület ötszázezer eurót rendelt, ezt a keretösszeget lehet mostantól pályázati úton lehívni a huszonnyolc uniós tagállam érintett szervezetei, vállalkozásai által. A pályázatok benyújtásának határideje júniusban jár le, az ágazati szereplők által vállalt teljesítések időtartama pedig legfeljebb másfél év lehet.

Ujhelyi István hangsúlyozta, hogy a turizmus az egyetlen gazdasági szektor, amely a válság ellenére is képes volt a növekedésre, és amely Európában és Magyarországon is 10 százalékkal járul hozzá az unió, illetve az ország GDP-jéhez.

További információk és a pályázat ITT elérhető