Fenntartható utazás Németországban

Forrás: turizmus.com

 2017. február 27. 15:56

Az „International Year of Sustainable Tourism for Development 2017" évet felhasználva Németországot a példás fenntartható turisztikai kínálatok és szolgáltatások úti céljaként pozicionálja a nemzetközi mezőnyben a DZT.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) arany partnere a turisztikai világszervezet (UNWTO) által meghirdetett „ International Year of Sustainable Tourism for Development 2017" évnek.

A tematikus év kezdetén a DZT elindította új microsite-ját a „Fenntartható utazás Németországban" témában a www.germany.travel/nachhaltigkeit oldalon. Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „Az utazások megnövekedett száma, a klímaváltozás és a felhasználók igényeinek folyamatos növekedése miatt a fenntartható ajánlatok létfontosságúak egy desztináció jövője szempontjából a nemzetközi versenyben."


A microsite 17 nyelven összefogottan képezi le a fenntartható utazás információit a teljes turisztikai értéklánc mentén. A témák többek között a klímabarát utazás busszal, vonattal és tömegközlekedéssel, szállások, gasztronómia, hagyományok és népszokások a skanzenekkel, UNESCO-világörökségek, slow travel és természeti tájak, zöld városok beleértve az upcycling, a wellness/gyógyfürdők kategóriát, akadálymentes utazás és zöld meetingek.

A DZT közleménye szerint a felhasználók egy interaktív Németország-térképen kereshetik meg a tanúsítvánnyal rendelkező fenntartható szállásokat – az egyszerű ecokempingektől a csillagos hotelekig. A tanúsítvány kiválasztása Eco-Trans szakértők által történik a szövetségi államok marketingszervezeteivel együttműködésben. A megkapó képek, slide-show-k és videók az eredetiség élményét adják, a mobileszközökre történő folyamatos optimalizálás pedig támogatja a felhasználóbarát megoldásokat az utazás megszervezésénél és útközben.

A DZT rendszerezetten fel- és kiépítette kompetenciáját a fenntarthatóság témában, tudását különböző formákban partnerei rendelkezésére bocsátja és összeköti kompetenciáit saját hálózatán belül. Egy három oszlopon alapuló stratégia keretén belül a DZT részt vesz a konkrét fenntartható ajánlatok és projektek fejlesztésében, mint például a fenntartható turisztikai desztinációk versenyén vagy a „Fenntarthatóság a németországi turizmusban" vezérfonalának kidolgozásában.

E-kerékpározás, Allgäu

Fotó: germany.travel / bayern.by

A második oszlop a kommunikációs stratégia – ezzel a DZT elülteti a fenntarthatóság aspektusát a márkamagjában. A DZT folyamatosan bemutatja az úti cél Németország elért magas standardját nemzetközi workshopokon és konferenciákon. A belső fenntarthatósági indítvány mint harmadik oszlop konzekvensen optimalizálja a DZT aktivitásait ökológiai ökonómiai és szociális szempontokból, illetve a belső munkafolyamatokat is.

A németországi beutazás legnagyobb értékesítési rendezvényét, a GTM-et a DZT 2012 óta zöld meetingként rendezi meg. A DZT eredményei leellenőrizhetőek a Green Globe tanúsítvány, az Ökoprofit-vállalat Frankfurt elismerés által, illetve a német kormány által támogatott energiahatékonyság-hálózat részeként – olvasható a közleményben.