Fenntarthatósági elismeréssel zárta a WTM-et az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2022. november 17. 16:54

Idén 43. alkalommal rendezték meg Európa egyik legjelentősebb szabadidős turisztikai találkozóját, a World Travel Marketet (WTM), amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hét hazai társkiállítóval közösen népszerűsítette a magyar kínálatot.

A WTM a turisztikai szakma egyik legfontosabb európai eseménye, amely idén a szokásosnál is jóval több látogatót vonzott. A szakmai programokkal, innovatív témájú előadásokkal kísért kiállítás remek lehetőség az üzleti kapcsolatok építésére, megerősítésére, valamint az európia trendek megismerésére is. Idén az MTÜ hét társkiállítóval, köztük szálláshely-szolgáltatókkal és utazásszervezőkkel (Netizen Hotel, OTP Travel, HCC Kft., Mellow Mood Hotels, Contact Travel, Felix Kitchen & Bar, Aktív Tours) képviselte a magyar kínálatot 105 négyzetméteres standján, amely minimalista stílusú, letisztult megjelenésével nagy sikert aratott a londoni rendezvény látogatói körében - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség.

„A WTM évről évre összehozza a turisztikai szakma legfontosabb szereplőit szerte a világból. Kihagyhatatlan esemény, ami Magyarország számára fontos lehetőség, hogy személyesen találkozzunk a kiemelt partnereinkkel, valamint új üzleti lehetőségeket térképezzünk fel. Izgalmas és nyüzsgő három napon vagyunk túl, amely során nagyon sokan érdeklődtek a magyar termékek és az új hazai fejlesztések, projektek iránt" - összegezte a kiállítás tapasztalatait Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

A magyar stand az idei WTM-en

Fotó: MTÜ

Az esemény keretében adták át a legnépszerűbb független brit utazási magazin, a Wonderlust szakmai díjait is, amelyek közül a fenntarthatósági kategória elismeréseit neves szakértők szavazatai alapján ítélik oda.

Idén a turisztikai hivataloknak szóló elismerés bronz díját az átfogó kerékpáros fejlesztéseket megvalósító BalatonBike365 program nyerte el. A projektet a Magyar Kerékpáros Szövetség vezetésével, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány részvételével alakult konzorcium hívta életre.

A WTM házigazdája, az Egyesült Királyság Magyarország egyik legfontosabb és Budapest első számú küldőpiaca. Idén nyáron több mint ötször annyi brit vendég érkezett a magyar fővárosba, mint tavaly ilyenkor. Az Egyesült Királyság pedig benne volt abban a három országban, ahonnan a legtöbb szórakozni vágyó érkezett az idei Sziget Fesztiválra.