Fesztiválturizmus a téma a Corvinuson

Forrás: turizmus.com

 2018. június 01. 14:27

A fesztiválok társadalmi, gazdasági hatása és a turizmusfejlesztés lesz a témája a június 4-i konferenciának és kerekasztal-beszélgetésnek a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A budapesti fesztiválkörképet az eseményen Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője ismerteti prezentációjában.

Bán Teodóra, akit a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége legutóbbi közgyűlésén elnökévé választott a 24 fesztivált magába foglaló szervezet, maga is három nagy fesztivál vezető képviselője, illetve művészeti vezetője: A június elején kezdődő Budapesti Nyári Fesztivál, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, illetve a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál képviseletét is ellátja a szövetségben, amellett, hogy a Főváros kultúrájáért és turizmusáért felelős szervezet, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője. Előadásában – többek között – a fesztivál kínálatról, a fesztiválok turisztikai jelentőségéről, valamint gazdasági hatásairól is beszámol az ügyvezető asszony.

A rendezvény köszöntőjét Zoltayné Paprika Zita dékán, valamint Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes jegyzik. A Magyar Turisztikai Ügynökség részéről Guller Zoltán vezérigazgató, Princzinger Péter elnök, valamint Fiák Krisztina tart előadást a magyarországi rendezvényekről. A programról bővebben: http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=66692