Folytatja a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal

Forrás: turizmus.com

 2016. december 08. 20:06

Erős jogi eszközök híján, de erős szakmai támogatottsággal 2017-ben is folytatja munkáját a BFTK által életre hívott szakmai egyeztető fórum.

Karácsonyi koccintásra számítottak a résztvevők, mégis, szakmai információkat is hallhattak a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal idei záróülésén, december 8-án, a Budapest Városházán.

Az ülésen Bán Teodóra köszöntötte a megjelenteket, s beszámolt a fórum 2016. évi tevékenységéről. A BFTK ügyvezetője, a Kerekasztal szakmai alelnöke technikai kérdéseket is a grémium elé vezetett. A megjelentek megszavazták a jövő évi ügyrendet, amely szerint negyedévente, január, április, június és október utolsó csütörtökjén üléseznek majd, ha csak, össze nem hívják grémiumot rendkívüli ülésre.

A képen balról jobbra Bán Teodóra, Pap Mária és Princzinger Péter

A jelenlévők ugyancsak megszavazták a Magyar Oktatási Turisztikai Egyesület felvételét, Árva László MOTE elnök prezentációját követően.

Az ülésen megjelent és stratégiai partnerséget kínálva köszöntötte a megjelenteket Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató helyettese is.

A koccintás előtti szakmai program része volt még Strang Tamásnak, a BKK stratégiai szakértőjének beszámolója a „turistabusz koncepció" jelenlegi állásáról.

Az ülésen Pap Mária, a BFTK turisztikai divíziójának vezetője röviden ismertette a tagszervezetek által beküldött, a Kerekasztal tevékenységéhez fűzött értékelését, illetve javaslatait.