Folytatódnak az MTÜ aktivitásai a brit B2B turisztikai piacon

Forrás: turizmus.com

 2021. március 09. 09:58

Néhány napja 58 brit turisztikai szakembernek tartottak webinart, legközelebb a Jet2 utazási ügynökeit „látják vendégül” egy edukációs szemináriumon.

A brit enyhítések lépéseinek bejelentése után néhány nappal tartott webinart a brit turisztikai partnerek számára Horváth-Ibolya Dalma, a Magyar Turisztikai Ügynökség brit piacszakértője „Magyarország – személyes élményeinken keresztül” („Hungary – through our personal experiences”) címmel.

A társelőadók bevonásával megtartott online előadást 58 brit partner hallgatta meg, ismerkedve Budapest és térsége mellett többek között Tokaj és Nyíregyháza, valamint Debrecen és térsége látnivalóival. Az előadás interaktív jellegét erősítette, hogy az egyes térségek bemutatása előtt az előadók közönségszavazásba vonták be a résztvevőket, akik megtekinthették a Tokajról, Debrecenről és a Balatonról szóló, virtuális study tour-filmek bemutatóit is – tájékoztatott az MTÜ.

Az online előadás résztvevői Budapest és térsége mellett több más magyarországi úti céllal ismerkedhettek

Fotó: MTÜ

Az Egyesült Királyságban Boris Johnson miniszterelnök február 22-én mutatta be a korlátozások enyhítésének március 8-tól kezdődő, négylépéses menetrendjét, amely azzal számol, hogy nyárra miden korlátozás feloldható lesz. A Travel Weekly UK tudósítása szerint a szigetországban a bejelentést követően azonnal megindultak az utazási foglalások a 2021-es nyári szezonra.

Az Egyesült Királyság második legnagyobb utazási irodája és harmadik legnagyobb légitársasága, a Jet2holidays és a Jet2.com is soha nem látott csúcsot tapasztalt a jegy- és csomageladásokban: a kormányfői bejelentést követően náluk is 600%-kal nőtt a foglalások száma. A légitársaság ettől függetlenül május 16-ig valamennyi járatát törölte, mivel a tervek szerint a nemzetközi utazások engedélyezésének legkorábbi várható időpontja május 17.

A szintén a Jet2 vállalatcsoportba tartozó Jet2CityBreak egyik legnépszerűbb desztinációja a világjárványt megelőzően Budapest volt, így az MTÜ brit piacszakértője március 18-án edukációs szemináriumot tart Budapestről és térségéről a Jet2 utazási ügynökei számára. Reményei szerint így a határnyitást követően ismét számos budapesti csomagot értékesíthetnek majd ügyfeleik számára.

A brit piacon tervezett aktivitások időpontjaival, valamint együttműködési lehetőségekkel kapcsolatban Horváth-Ibolya Dalma piacszakértő (dalma.horvath@mtu.gov.hu, +36 30 402 5324) továbbra is készséggel áll a rendelkezésükre.