Fontos egészségügyi konferencia a Millenárison

Forrás: turizmus.com

 2017. június 18. 18:20

Budapesten rendezik meg a 3. Kína - KKE Egészségügyi Miniszteri Találkozót, valamint az "Egészség Kapuja" Egészséggazdálkodási Konferenciát és Kiállítást.

 

A Kína és a 16 KKE ország egészségügyi minisztereinek találkozóját 2017. június 18-19. között rendezik meg. Az eseményhez csatlakozva 2017. június 19-20. között a Millenáris biztosít helyszínt az "Egészség Kapuja" kiállításnak és a hozzá kapcsolódó konferenciának.

A kiállítás jó lehetőséget ad Kína és a 16 KKE országok  gyógyszeriparának, orvostechnológia iparának, a  gyógynövényiparának, Ipar 4.0 , új technológiák, gyógy- és egészségturizmus, oktatás, egyetemi együttműködések és a kutatás-fejlesztés-innovációs tudásuk bemutatására a Nemzeti Standokon, valamint kiváló alkalmat teremt a tudásközpontok (akadémiai, kutatóintézetek), kormányok (helyi, tartományi és állami), vállalkozások és a gyártóbázisok közötti együttműködésére - különösen a gyógyszerfejlesztésekkel foglalkozó üzleti szolgáltatásokat nyújtó gyógyszerészeti, orvosi technológiai és biotechnológiai vállalatok számára.

Az elmúlt öt évben jelentős fejlődésen ment keresztül a kelet-közép-európai országok együttműködése Kínával. Budapest vált a két térség közötti turisztikai együttműködés központjává, Varsó a gazdaság, Prága a pénzügyek, Szófia pedig az agrárium területeit érintő közös kezdeményezésekért felel. Az egészséggazdaság világszinten egy folyamatosan növekvő szektor, jelentős nemzetközi kapcsolatokkal. A KKE országok erősíteni és bővíteni szeretnék Kínával az együttműködést az egészséggazdaság területén, különösen a közös, az egészséggazdaságra vonatkozó tudományos programok és kutatás-fejlesztési innovációs projektek létrehozásával, amelyek élénkítő hatással lehetnek a régió egészségiparára.

Turisztikai szempontból kiemelten ígéretesnek mutatkozik a SPA-k szerepe az egészségügyben és az idegenforgalomban, melyet egy panelbeszélgetés keretén belül a Szlovén Gyógyfürdők Egyesületének igazgatója fog ismertetni a hallgatósággal és a résztvevő szakemberekkel. Javasolt témaként megjelenik az egészségiparra épülő gyógy- és egészségturizmus, az egészségmegőrzés és a sport területén való együttműködés is.

Az egészséges életmód kialakításához hozzájárulhatnak a gyógy- és wellness szállodák, valamint a gyógyszergyártó vállalatok is, amelyek a betegségek megelőzését szűrővizsgálatokkal és egészségfenntartó programokkal segítik - idézett a tervezett programból Glázer Tamás, a Millenáris ügyvezető igazgatója.