Forgalomélénkítő kampánnyal segíti az MTÜ a hazai fürdőket

Forrás: turizmus.com

 2022. november 30. 11:32

„Kikapcsol, gyógyít, feltölt" − ezzel a szlogennel indította el a napokban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legújabb, hazánk gyógyfürdőit a középpontba állító belföldi és nemzetközi kampányát.

A témaválasztás nem véletlen: az MTÜ marketingkommunikációs eszközeivel az energiaválság miatt nehéz helyzetbe került turisztikai szolgáltatókat támogatja – írták lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

November közepén indította el az MTÜ téli kampányát, amely az ország gyógy- és termálvízkincsét, világszínvonalú fürdőit népszerűsíti. A hazai „Kikapcsol, gyógyít, feltölt" szlogennel egy időben, azonos üzenettel jelentek meg a reklámok Németországban, Ausztriában, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.Az MTÜ a téli imázskampány keretében olyan globális médiapiaci partnerekkel dolgozik együtt, mint a New York Times, a Le Figaro, a National Geographic, vagy Condé Nast Traveller. Az online és social media kommunikáció mellett pedig nagy hangsúlyt kapnak a televíziós és print megjelenések is.

Az utazásokkal kapcsolatos döntési folyamatban mára megkerülhetetlen szereplőkké váltak az online utazási irodák is, így a kampányfilm az Expedia és az eDreams Odigeo felületein is megjelenik.

Mindezek mellett pedig a légimarketing együttműködéseknek köszönhetően a hirdetések a British Airways, Jet2 és KLM légitársaságok oldalain is láthatóak.

Az MTÜ a kampány tervezésekor ezúttal is big data állományára támaszkodott, az adatelemzés során figyelembe vette a gazdasági trendeket, az egyes országok utazóinak turisztikai célú átlagköltéseit, valamint a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerben szereplő előfoglalási adatokat is.

Emellett fontos szempont volt az is, miképpen tudja a kampánnyal leghatékonyabban segíteni az elmúlt hetekben, hónapokban nehéz helyzetbe került hazai turisztikai szolgáltatókat is.

A téli kampány egyik plakátján egy budapesti és egy szegedi fürdő

Fotó: MTÜ

„Látható, hogy a kialakult energiaválság által leginkább érintett turisztikai szolgáltatók között nagy számban találhatók fürdők; ezért is kerültek a téli kampány fókuszába. Célunk, hogy a rendelkezésünkre álló marketingkommunikációs eszközökkel széles körű láthatóságot biztosítsunk számukra, hogy minél több belföldi és külföldi utazót elérve hívjuk fel a figyelmet Magyarország világszínvonalú gyógy- és termálvíz kincsére, valamint az erre épülő hazai fürdőkultúrára. Bízunk abban, hogy a kampány jelentős mértékben hozzájárul a magyar fürdők forgalmának növekedéséhez" − mondta el Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

Hajdúszoboszló és Budapest közös plakáton

Fotó: MTÜ

Az elkezdett munka folytatásaként az MTÜ november végétől tervezi az adventi időszakot meghatározó események, hagyományos karácsonyi vásárok belföldi és nemzetközi népszerűsítését is. A kiemelt turisztikai vonzerőt és értéket képviselő színvonalas vásároknak, az ezekhez kapcsolódó kulturális rendezvényeknek, az ott részt vevő tradicionális termékeket előállító kézműveseknek, gasztronómiai szolgáltatóknak szintén nagy segítséget jelenthetnek az itthon és a környező országokban megjelenő reklámok.

Az MTÜ közleményében emlékeztet, hogy a forgalomélénkítés mellett jelentős segítséget kapnak a turisztikai vállalkozások terheik csökkentésében, gazdasági helyzetük javításában. A kormány által elfogadott turisztikai intézkedéscsomag 30 milliárd forinttal támogatja közel 100 ezer kis- és középvállalkozó működését.

(Borítókép: Gellért fürdő/123rf.com)