Fővárosi Turisztikai Kerekasztal: fókuszban a mobilitás

Forrás: turizmus.com

 2016. április 24. 10:37

A Fővárosi Turisztikai Kerekasztal (FTK) áprilisi ülésének tervezett témái a mobilitás köré csoportosulnak. A tanácskozás előkészítéséül április 21-én ismét összeült az FKT Turistabusz és Mobilitás Munkacsoportja a Nit Hungary kőbányai székhelyén.

A buszos turizmust, a hajózást, a beutaztató irodákat és idegenvezetőket képviselő résztvevők – kiegészülve Belváros-Lipótváros Önkormányzatának szakértőivel – az alábbi témákról tárgyaltak: a Duna rakpartjainak fejlesztése és a turisztikai célú hajózás összefüggései, a turistabuszok V. kerületi behajtási korlátozásai, a turistamobilitás közlekedési rendszerére vonatkozó stratégia aktualizálása, valamint a fővárosi különcélú menetrendszerinti buszos városnézések helyzete.


Egy nappal korábban Zsámbékon került megrendezésre a Busexpo szakmai kiállítás, ahol már negyedik éve mutatkoznak be az autóbuszok legújabb generációi. A kiállítást kísérő szakmai konferencia keretében Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője előadást tartott arról, hogy a BFTK, mint Budapest hivatalos turisztikai szervezete, segíti és koordinálja a lakossági érdekek és a turisztikai mobilitás közötti konszenzusok és kompromisszumok megtalálását, egyebek mellett éppen a fent említett Fővárosi Turisztikai Kerekasztal érdekegyeztető fórumán keresztül.