Friss adózási információk

Forrás: turizmus.com

 2018. március 28. 08:20

Dr. Antalóczy Györgyné adószakértő a negyedéves bevallási határidőhöz kapcsolódó legfontosabb tennivalókat foglalta össze olvasóink számára.

Ez évben sikeresen elindult az adóhivatal egyik legkreatívabb vállalkozásfejlesztési programja, a mentorálás, amely fél éven keresztül a kezdő vállalkozásoknak nyújt speciális, akár személyre szabott segítséget. Március 23-áig már 27 ezer vállalkozás meg is kapta a NAV-tól az általános adózási tudnivalókról szóló levelét.

Most lesz aktuális a negyedéves áfabevallóknak a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallás elkészítése.

Továbbá akit érint, annak a KIVA-előleg bevallás és megfizetés, a Cégautóadó bevallás és megfizetés, és a Környezetvédelmi termékdíj negyedéves bevallása és megfizetése, valamint a 01-es bevallás benyújtása havi és negyedéves bevallói státusz esetén (rehabilitációs hozzájárulás, kulturális járulék, stb.).

Még egy fontos teendő, az ügyfeleink nyilvántartásai alapján a KATA partnerekkel kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettség, melyet a 17K102 nyomtatványon tehetünk meg, 2018.03.31-ig, ez pedig a hétvégi határidő miatt jövő hét hétfőre, azaz április 2-re csúszik! Itt azon tételekről kell adatot szolgáltatni, melyeket KATA partnernek fizettünk ki és éves szinten elérték az egymillió forintos küszöbértéket!

Fontos továbbá, hogy akik még nem küldték be a pénzmosási szabályzat átdolgozásáról szól bejelentést, érdemes azt még e héten pótolni!

E-papír szolgáltatás keretében elektronikus kapcsolattartásra kötelezett szolgáltató esetében a https://epapir.gov.hu/Témacsoport/Pénzmosás/Címzett/NAV/KözpontiIrányítás/Tájékoztatás. Nem E-papír szolgáltatás keretében e-mail útján: fiu_felugyelet@nav.gov.hu