Ganczer Gábor: Szükség van az élő rendezvényekre – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. december 21. 13:53

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója minap a Trend FM vendége volt, ahol többek között arról beszélt, milyen fejlesztések történtek náluk az utóbbi időszakban, és mik a kilátásaik, terveik a jövőre nézve.

Ganczer Gábor az interjúban elmondta, hogy az utóbbi két évben a Hungexpo egy nagy, átfogó felújításon és bővítésen esett át, melynek köszönhetően “megérkezett a 21. századba,” Budapesttel együtt pedig felkerülhetett a nemzetközi üzleti turizmus térképére.

A felújítás keretében több mint 70 ezer négyzetméteres fedett és 36 hektáros szabad terület újult meg a Hungexpo területén. A fejlesztés kulcselemeként pedig megépült az ország legmodernebb, 2000 fős plenáris ülésre is alkalmas kongresszusi központja.

A korszerű kongresszusi központtal és a teljes terület revitalizációjával Budapest Európa öt legfontosabb konferenciadesztinációja közé kerül, a Hungexpo pedig mostantól szinte bármilyen méretű nemzetközi kongresszust és konferenciát képes lesz befogadni. Ganczer Gábor felsorolta a felújítás óta a Hungexpón tartott nagyobb rendezvényeket is, ilyen volt például a Tuning show, az Eucharisztikus Kongresszus és a Vadászati Világkiállítás.

Szóba kerültek a pandémia által okozott problémák és az ezekre adott válaszok is, a rendezvényszakma fejlődése és alkalmazkodókészsége is, az online, hibrid rendezvények, a munkaerőhiány.

Bár a látogatók és a megrendelők óvatosabbak, s tapasztalnak 15-20%-os visszaesést, Ganczer Gábor optimistán tekint a következő évre: “Szükség van az élő rendezvényekre, és tudunk is biztonságosan rendezvényeket tartani.”

Azt is megosztotta a hallgatókkal, hogy a rendezvényszakma a nemzetközi események újraindulását óvatosan 2022 második felére teszik, a visszaállást pedig 2023-24-re várják.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson a nyílra!