Gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés

Forrás: BFTK

 2016. június 30. 18:26

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) is meghívást kapott a június 28-i gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés TFP (Tematikus Fejlesztési Programok) témakörben tartott tanácskozásra, ahol a 2016. évi akcióterv és monitoring jelentés került fókuszba.

A Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának Városépítési Főosztályának kezdeményezésére tartott egyeztetésen a szakmai szervezetet Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője, Pap Mária turisztikai divízióvezető, dr. Toldi Noémi jogi-igazgatási és üzemeltetési divízióvezető, valamint Fazekas Dorothy gazdasági divízióvezető képviselte.
A tanácskozás menetét Balás Gábor, a HÉTFA Elemző Központ Kft. Szakértői Munkacsoport igazgatója ismertette bevezetőjében.

A megbeszélésen terítékre került a 2016-os évi akcióterv és monitoring jelentés előzményei, módszertana és stratégiai környezete. Bemutatták a témához kapcsolódó fővárosi projekteket és pályázati lehetőségeket, valamint a 2014-től 2020-ig érvényes projektsablonokat.

Bán Teodóra hozzászólásában kifejtette, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai központ a budapesti turizmus koordinálásáért felelős szervezet, az ágazat pedig kiemelt fontosságú a gazdaságélénkítési és munkahelyteremtési stratégiában. A szervezet hamarosan elkészül Budapest Turisztikai Koncepciójával, amelyet a Közgyűlés elé terjeszt. Ebben a dokumentumban Budapest Főváros hivatott deklarálni a turizmust gazdasági és társadalmi szempontból is stratégiai ágazatként. Továbbá az Önkormányzat elkötelezett a fenntartható és nemzetközi szinten is versenyképes turizmus és a Budapest brand mint márka megerősítése mellett, a turizmus menedzselésében pedig szem előtt tartja mind a turisták, mind a fővárosi lakosság és az üzleti környezet érdekeit.

A már említett koncepciót a BFTK felajánlja a Gazdaságélénkítési Stratégiához, a turizmus fővárosi keretrendszere és stratégiai irányvonalaink még markánsabb kidolgozása céljából. A szervezet saját projektjeit benyújtja a Gazdaságélénkítési Stratégia most készülő egyéves akciótervéhez, amelyek egyebek mellett turisztikai kutatásokat és konferenciákat ösztönző projektjavaslatokat tartalmaznak.