Görparkok építését támogató program indul

Forrás: turizmus.com

 2019. március 29. 11:26

A programba április végéig lehet jelentkezni, a keret 350 millió forint.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára  és az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Magyar Országos Gördeszka és Görkorcsolya Sportági Szakszövetség bevonásával indítja el.

A program olyan, biztonságos görparkok kialakítását szeretné támogatni a magyarországi városokban, amelyek a hobbisportolók elvárásai mellett a versenyzők igényeit is ki tudják elégíteni.

A program első üteme idén indul, először a 20 ezer főnél nagyobb lakosságú önkormányzatok és önkormányzati szervek jelentkezhetnek. A görparkok kialakításának támogatására az idei évben 350 millió forint áll rendelkezésre. Helyszínenként az összköltség 50%-át, de legfeljebb 30 millió forintot lehet elnyerni. A támogatásban részesülőknek biztosítaniuk kell a park ingyenes használatát, és a megépítést követően öt évig vállalniuk kell a park fenntartását, karbantartását és üzemeltetését. A benyújtott igények szakmai, műszaki és pénzügyi vizsgálatát követően a helyszínekre vonatkozó végső döntést az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára és az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos közösen hozza meg.

A programba 2019. április 30-ig lehet jelentkezni. A görparkok átadásának határideje 2020. június 30.