Grand Budapest és Magyarország rejtett kincsei a WTM-en

Forrás: turizmus.com

 2019. november 06. 19:26

Hatalmas sikert aratott a magyar nemzeti stand a brit fővárosban november 4. és 6. között megrendezett 40. World Travel Marketen – tájékoztatott az MTÜ.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében idén egy 200 négyzetméteres nemzeti standdal és 14 hazai szolgáltatóval közösen népszerűsítette országunkat a magyar turisztikai szakma.

A stand WOW Hungary arculati elemekkel, a fővároson kívül a vidéki desztinációk promotálására fókuszált, kiemelve a Grand Budapest koncepció látványosságait, valamint Magyarország rejtett kincseit, ezzel elősegítve a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 egyik fő kitűzését, a nemzetközi turisták átlagos tartózkodási idejének növelését Magyarországon – számolt be megkeresésünkre az eseményről az MTÜ a turizmus.com-nak.

A magyar nemzeti stand 200 négyzetméteres volt az idei WTM-en

Fotó: MTÜ

A vásár első napján a kiemelt nemzetközi partnerek számára a standon fogadást adtak, amelyet Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország londoni nagykövete nyitott meg, majd a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Németh Anna tartott beszédet a közel 150 vendég számára. A fogadáson tipikus magyar ételeket és speciális magyar borválogatást kóstolhattak a meghívottak.

A magyar standon 14 hazai szolgáltató folytatott tárgyalásokat partnereivel

Fotó: MTÜ

A tavalyi évhez hasonlóan, a National Geographic-kal együttműködve, a vásár egyik legmozgalmasabb pontján felállított pop-up kiállításon bemutatásra került Magyarország több ikonikus helyszíne, a vizeinket fókuszba állítva.

A WTM-en elhangzott legizgalmasabb előadásokról itt olvashat bővebben.