Great Big Story: kisfilm a tokaji borokról és a vásárcsarnokról

Forrás: turizmus.com

 2017. október 04. 13:00

A hortobágyi csikósokról és Budapest különleges, föld alatti világáról szóló videók után két új kisfilmet is elkészített a CNN-hez tartozó Great Big Story csapata – olvasható az MTÜ Insight hírlevelében.

Az egyik a tokaji borokról szól, különleges animációkkal elmondva az aszú készítésének folyamatát, a másik pedig a Központi Vásárcsarnokot mint bőségszarut mutatja be. A két újabb kisfilm az előző kettőhöz hasonlóan a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével készült el, és már az első napokban több százezres nézettséget ért el mindkettő.

A forgatócsoport nyár végén látogatott el Mádra, ahol Szepsy István birtokán forgattak a tokaji borokról, külön kiemelve a száraz furmintot, az édes szamorodnit, és a hatputtonyos aszút. A kisfilmben különleges animációkkal mutatják be a fiatal korosztálynak az aszú készítésének folyamatát, és szó esik arról is, hogy a vulkáni kőzetek miért fontosak a borkészítés szempontjából.  A kisfilmet IDE KLIKKELVE lehet megnézni.

A másik kisfilmjükben a budapesti Központi Vásárcsarnokot mint bőségszarut mutatják be. Megismertetik a nézőket a lángossal, a mangalicával, a magyar paprikával és a savanyúságokkal is, idegenvezetőnek pedig Mautner Zsófiát kérte fel a forgatócsoport. A kisfilmet IDE KLIKKELVE érheti el.

 

 

A CNN Great Big Story nevű csapata azért alakult meg annak idején, hogy nyisson az ezredforduló környékén születettek, a fiatal korosztály felé is, azok felé, akik nem tipikusan a hírcsatorna nézői. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a Facebookon több mint 4.5 millió követőjük van, a YouTube-on pedig 1,2 millióan iratkoztak fel a csatornájukra.

Mindkét videó kiemelkedően népszerű a Facebookon és a YouTube-on is, a nézettségük mindössze 3 hét alatt meghaladta a 2 milliót.

 

Kapcsolódó cikkek