A magyarok több mint fele utazni készül a járvány után (podcast)

Forrás: turizmus.com

 2020. április 27. 08:29

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült friss kutatás eredményei mellett Guller Zoltán vezérigazgató arról is beszél, milyen lesz a turizmus a járvány után.

A Századvég április 8. és 15. között több mint kétezer ember megkérdezésével azt vizsgálta, hogy a magyarok terveznek-e utazást a koronavírus járvány után, és ha igen, hova – ennek a kutatásnak az eredményeiről is beszél legfrissebb podcastjában Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A válaszokból az derült ki, hogy a vírus lecsengését követően a magyarok 51%-a tervez belföldi utazást, külföldit pedig a megkérdezettek 12%-a.

A legnépszerűbb külföldi úti cél a kutatás szerint Horvátország és Görögország, míg belföldön átlagosan 227 kilométer távolságra mennének a magyarok, és leginkább aktív szabadidős tevékenységeket szeretnének.

A megkérdezettek kétharmada jelenleg úgy tervezi, hogy kerülni fogja a szervezett utakat a járványt követően. A kutatásban résztvevők 61%-a jövőbeli utazása során azt is figyelembe fogja venni, hogy mely országok voltak érintettebbek a vírus által.

A podcastban a dubaji világkiállításról, a Virágos Magyarország verseny májusi indulásáról, valamint arról is beszél a vezérigazgató, hogy a járvány után várhatóan milyen változásokra kell felkészülni a turizmusban.

További részletekért hallgassa meg a Guller Zoltánnal készített interjút itt!