Guller Zoltán: rekordév lehet 2018 a turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2018. december 21. 19:37

A vendégéjszakák száma elérheti a 31 milliót 2018-ban, ezzel minden idők legjobb évét könyvelhetjük el majd a magyar turizmusban - jelentette ki Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője kifejtette: ebben az évben a legjobb karácsonyi időszakot fogja elkönyvelni a turizmus-vendéglátás szektor, Budapesten és vidéken is megteltek már a szálláshelyek - tájékoztatott az MTÜ.

Guller Zoltán kifejtette, hogy 2010 óta nő a magyar turizmus árbevétele, azóta emelkedik a vendégek és vendégéjszakák száma is. 2010-hez képest 2017-ig 51 százalékkal nőtt turisták száma, és megduplázódott a turizmusból származó árbevétel.

Rekordév lesz 2018 a magyar turizmusban

Fotó: pixabay

Rámutatott arra, hogy a turizmus adja a nemzetgazdasági össztermék 10 százalékát, így a szektor 10 százalékos növekedése egy százalékos GDP-emelkedéssel jár együtt.

A statisztikai hivatal mérései szerint az idén csak októberben közel 10 százalékkal növekedett a belföldi turisták száma, és például 30 százalékkel emelkedett az Egyesült Államokból Budapestre érkezők száma - fűzte hozzá.

"A számokból az látszik, hogy egyre több turista érkezik Magyarországra és mi magyarok is egyre többet utazunk belföldön" - mondta.

Kifejtette, hogy Budapest biztonságos úti cél, amelyet egyre többen választanak a külföldiek közül. A magyarok pedig alapvetően olyan turisztikai célpontokat kedvelnek, ahol gyógyhelyek, gyógyvizek találhatóak.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre népszerűbb utazást ajándékozni karácsonyra, sokan adnak szeretteiknek belföldi hotelekbe szóló utalványt.

Az ügynökség vezetője szerint az idei rekordév kellőképen szolgálja azt a célt, hogy Magyarország Európa egyik vezető turisztikai térsége legyen.