Gyerekeknek készített turisztikai kedvezménykártyát Miskolc

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 22. 16:08

Újabb turisztikai innováció Miskolcon: a hűtőmágnes, amely közlekedési turistajegy, eseménynaptár, fürdő-, állatkert- és múzeumbelépő egyben – itt a Miskolc Pass gyerekkártya.

Újabb fejlesztéssel rukkolt elő Miskolc turisztikai szervezete az őszi időszakra, amely nemzetközi viszonylatban is újraértelmezi a turisztikai kártya fogalmát és felhasználásának módjait. A most debütáló Miskolc Pass gyerekkártya ugyanis nem más, mint egy hűtőmágnes, amely a lejárat után a hűtőszekrény dísze lehet, ráadásul a hűtőmágnesen szereplő QR-kódra kattintva mindig értesülhet a család az aktuális miskolci programokról is.

A gyerekkártya egy alkalomra ingyenes belépőt tartalmaz a Barlangfürdőbe és Miskolc strandjaira, a Diósgyőri várba, a Miskolci Állatkertbe és a város múzeumaiba, ezen túl pedig közel száz kedvezményes szolgáltatásra jogosít. A kártya különlegessége, hogy Smart QR-kód alapú, így a kártya érvényességi ideje alatt a tulajdonosa a QR-kódra kattintva egy jól használható interaktív térképen tájékozódhat Miskolc látnivalóiról, a kártya lejárta után pedig Miskolc aktuális eseménynaptárából válogathat. Figyelembe véve, hogy Miskolcon 6 éves kor alatt ingyenes a közösségi közlekedés, a kisebbek számára közlekedési kedvezmény nélküli gyerekkártyát is vásárolhatnak.

 

A magyar szakemberek által kifejlesztett Smart QR-kód alapú Qard kártyarendszer előnye, hogy online is megvásárolható és aktiválható a www.miskolcpass.com oldalon. Ebben az esetben pdf-ben kapja meg a vevő a kártyát, amit azonban kinyomtatni sem szükséges, hiszen a QR-kódot telefonon felmutatva is érvényes.

A kártyán a Diósgyőri vár képe szerepel. A miskolci turisztikai szervezet hosszas előválogatás után, különböző korosztályú gyerekeket is megkérdezve választotta ki Bánrévi Roland Miskolcon élő fiatal grafikus munkáját, amely egyszerre bájos, modern és a gyerekek számára picit „misztikus", jól visszaadva azt a hangulatot, ami Miskolcot a mai gyerekek számára vonzóvá teheti.

A Miskolc Pass gyerekkártya augusztus végi indulása nem véletlen: míg nyáron elsősorban a fürödni vágyók érkeznek Miskolcra, az őszi időszak a rövidebb-hosszabb családi kirándulások, bükki túrák ideje – írja közleményében a város turisztikai szervezete.