Győrben és Sárváron folytatódik az NTAK roadshow

Forrás: turizmus.com

 2019. június 05. 15:33

Győr és Sárvár a két következő állomása annak az országos edukációs roadshow-nak, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség indított, hogy az új digitális adatszolgáltatási rendszer bevezetése gördülékeny és zökkenőmentes legyen.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt feladata, hogy széles körben segítsen értelmezni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtal (NTAK) kapcsolatos jogszabályokat, illetve tájékoztatást nyújtson a szálláshely-szolgáltatók számára a rendszer működésének technikai részleteivel kapcsolatban. Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a tesztidőszakot követően

június 1-jétől fogadja a regisztrációkat a rendszer, a pilot programban részt vevő hotelek és szállodaláncok tapasztalataikról szóló nyilatkozatát ITT olvashatják.

Annak érdekében, hogy az új digitális adatszolgáltatási rendszer bevezetése gördülékeny és zökkenőmentes legyen, országos edukációs roadshowt indított az Ügynökség, melynek részeként az érintett szakmai szervezetekkel is aktívan együttműködnek. Május végéig összesen 24 alkalommal tartottak előadást országszerte az NTAK-ról.

 

A következő helyszín június 11-én Győr, június 18-án Sárvár, illetve előkészítés alatt állnak nyíregyházi, tokaji és tihanyi előadások. Az NTAK tájékoztató oldal folyamatosan frissül az aktuális helyszínekkel és időpontokkal: https://info.ntak.hu/roadshow.

A tájékoztató eseményeken a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A regisztrációt itt: https://ntakroadshow.hu/ tudja megtenni.

Az NTAK-ról bővebb információk az info.ntak.hu weboldalon olvashatók, továbbá a +36 1 58 58 588-as telefonszámon elérhető az NTAK ügyfélszolgálata.