Hamarosan zárhatják pályázatukat a magán- és egyéb szálláshelyek

Forrás: turizmus.com

 2021. április 15. 17:23

Azok a pályázatnyertesek, akik befejezték egyéb vagy magánszálláshelyük fejlesztését, hamarosan benyújthatják a támogatási folyamatot lezáró beszámolójukat. Az elektronikus beszámoló benyújtásához minden fontos tudnivaló már olvasható a Kisfaludy-program honlapján.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közreműködésével 2020 június elején írta ki a Magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése pályázatot, amely az elmúlt évek legnagyobb volumenű szálláshelyfejlesztése volt.A pályázat révén 14 ezer szolgáltató összesen 42 milliárd forint támogatásban részesült, főszezonra már sok ezer szoba megújulva várja a vendégeket vidéken. Annak érdekében, hogy a pályázatnyertesek be tudják fejezni a vállalt fejlesztéseket, a megvalósításra rendelkezésre álló időt szeptember 30-ig meghosszabbították. A pályázat megvalósítását követően minden kedvezményezettnek záró beszámolót kell benyújtania – közölte az MTÜ.

maganszallas_123rf

Ugyan a megvalósítás határideje szeptember 30-ra módosult, de aki már elkészült a vállalt fejlesztéssel, április 21-től megkezdheti a záró beszámoló benyújtását

Fotó: 123rf.com

A záró beszámolót a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt által biztosított elektronikus felületén keresztül kell benyújtani. A benyújtásához szükséges információk, dokumentumok és nyilatkozatok a Kisfaludy Program honlapján már olvashatóak.Aki elkészült a vállalt fejlesztéssel, az a határidő-hosszabbítástól függetlenül 2021. április 21-től megkezdheti a záró beszámoló benyújtását. Fontos, hogy a beszámoló benyújtása előtt az érintettek tanulmányozzák át a Záró beszámolási útmutatót, valamint a Gyakorlati útmutatót a Záró beszámoló benyújtásához, amely az elektronikus felület használatával kapcsolatos fontos információkat is tartalmaz.

A rendszerbe történő első belépéshez minden kedvezményezett e-mailes meghívót fog kapni a pályázat során megadott elektronikus postacímére, ezért az érintetteknek javasolt folyamatosan figyelni az e-mail fiókjukat.