Harmadik alkalommal rendezik meg a Rendezvény ReStart konferenciát

Forrás: turizmus.com

 2023. március 27. 12:46

Május 9-én harmadik alkalommal rendezi meg szezonnyitó eseményét a Magyar Turisztikai Program Alapítvány. Az idei rendezvény fókuszába a rendezvényszektor fejlődése és az új lehetőségek kerülnek majd. A konferencia helyszíne idén az Akvárium Klub lesz.

Az aktualitások mellett lesz szó a hazai piac nemzetközi láthatóságáról, a szektort érintő innovációkról, szakpolitikai intézkedésekről, valamint több panelbeszélgetést és prezentációt hallgathatunk meg gazdasági változásokról, fejlesztésekről és a jövőt jelentő utánpótlásképzésről is - közölte az alapítvány.

Az előadók között szerepel Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa vezérigazgatója és Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára is.

rendezvenyrestart

Az idei rendezvény fókuszába a rendezvényszektor fejlődése és az új lehetőségek kerülnek majd

Fotó: Magyar Turisztikai Program Alapítvány

2023 kihívása a rendezvényszektorban is egyértelműen az alkalmazkodás lesz: a kiszámíthatatlan infláció, az árfolyamok ingadozása, a termékek és szolgáltatások, valamint a munkaerőköltségek növekedése egyszerre jelennek meg az iparágban. Egy olyan új valóságban dolgozik a szakma, amelyben minden eddiginél nagyobb teret kap a kapcsolatépítés fontossága, a hálózatosodás és a proaktív párbeszéd. Az ágazat stratégiáját bemutató szakmai előadások, workshopok és esettanulmányok mellett ezért a szervezők idén szakmai delegált adatbázis létrehozásával igyekeznek serkenteni a szereplők közötti informális diskurzust, ezzel is felületet teremtve akár az üzletszerzésre, akár a szabad networkingre a résztvevők között.

„Az idei Rendezvény Restart konferencia középpontjába a formálódó új világot, és az ahhoz valóadaptáció lehetőségeit helyezzük, hiszen a rendezvényes ökoszisztéma, mint a kreatív ipar része a gazdasági-társadalmi folyamatoknak nagyban kitett, folyamatosan változó piac. Alapvető célunk az alapítás óta változatlan: segíteni a professzionalizálódás útján az üzleti és a szabadidős rendezvények szervezőit és szolgáltatóit, az elmúlt évek tapasztalatai alapján tovább építeni az összefogást, amellyel a szektor hazai szereplői összehangoltan, több megértéssel és hasonló keretek között tudnak együttműködni" – fogalmaz Botond Szabolcs, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnöke, a Visual Europe Group vezérigazgatója.

A teljes program pár héten belül lesz nyilvános az alapítvány honlapján, social media felületein, valamint a konferencia saját felületén. A programra egyaránt várják az üzleti rendezvények világának szereplőit és a kulturális- és sportesemények képviselőit is - a cél továbbra is, hogy összehozzák a rendezvényes szakmát.

A szezonnyitó szakmai esemény ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A Rendezvény ReStart Konferencia 2023 együttműködő partnere a Nemzeti Kulturális Alap.