Hat hónap után bezárta kapuit a Dubaji Világkiállítás – videó

Forrás: turizmus.com

 2022. április 02. 22:01

Március 31-én véget ért az Expo 2020 Dubai, ahol az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt Magyar Pavilon hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását mutatta be, és a legjobban bemutatott tematika kategóriában ezüstérmet nyert el – összegzi a magyar szereplést az MTÜ.

A Magyar Pavilonban különösen nagy hangsúlyt kapott Magyarország természetes vízkészlete, gyógy- és termálvizei, valamint a balneológia.

A Világkiállítások Nemzetközi Szövetsége minden világkiállításon díjazza a legjobb pavilonokat. Az idei expón a legjobban bemutatott tematika kategóriában a Magyar Pavilon ezüstérmet nyert el. A 192 országot felvonultató Expo 2020 Dubai-t ezzel a sikeres eredménnyel zárta a Magyar Pavilon – írták.

A magyar részvételhez kapcsolódóan számos kiemelkedő eredmény is született az esemény hat hónapja során, a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint az alábbiak:

  • A Magyar Pavilon küszöbét összesen 194 országból érkezett, 1 088 132 látogató lépte át az expó ide alatt.
  • A látogatói visszajelzések alapján a vendégek 90 százaléka meglátogatná Magyarországot a pavilonban látottak alapján, több ezren  személyesen, a vendégkönyvbe tett bejegyzéssel is megosztották élményeiket.
  • Az expó 26 hete alatt 42 kulturális eseményt szervezett az Expo 2020 Magyarország közel 700 fellépő közreműködésével.
  • A Magyar Pavilon AquaBarjában magyar ásványvizeket kóstolhattak a látogatók, közel 10 000 liter víz fogyott el.
  • A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek. A decembertől árult kürtöskalácsból pedig 16 849 000 darab kelt el.


Az Expo 2020 Dubai-t összesen 24 millió látogató kereste fel az elmúlt fél évben – derül ki a szervezői által közzétett összegző videóból, amelyben felidézik a világkiállítás legemlékezetesebb pillanatait.