Hatalmas érdeklődés övezte az ázsiai virtuális roadshow-t

Forrás: turizmus.com

 2021. november 25. 18:35

Minden eddiginél több magyar szolgáltató érdeklődött Ázsia iránt a Magyar Turisztikai Ügynökség 2021. november 23-án megrendezett virtuális roadshow-ján.

A 10 országból (szárazföldi Kína – Hong Kong – Tajvan, India, Indonézia, Malajzia, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Dél-Korea, Srí Lanka, Thaiföld, Vietnám) összesen 230 hivatásturisztikai és szabadidős turizmusban érdekelt szakmai vásárlót megszólító rendezvényen több mint 20 magyar szolgáltató (DMC, szálloda, rendezvényhelyszín, attrakció) képviselte magát.

Az MTÜ most először szervezett az ázsiai piacon ilyen átfogó, Magyarországot népszerűsítő rendezvényt, amelynek célja a hazánk iránti érdeklődés fenntartása volt. Emellett lehetőséget biztosított a szolgáltatók számára, hogy frissítsék a partnereiket tartalmazó adatbázisukat a Covid- járvány miatt lezajlott piaci átrendeződések lekövetésére.

Az MTÜ most először szervezett az ázsiai piacon ilyen átfogó, országnépszerűsítő rendezvényt

Fotó: MTÜ

„Öröm volt látni, hogy az ázsiai szakemberek mennyire nyitottak Magyaroroszág, mint desztináció iránt, valamint azt is, hogy egyre több magyar szolgáltató lát potenciált a térségből érkező beutazó turizmusban és bizakodnak annak mielőbbi újra indulásában” – mondta Yao Yao, az MTÜ ázsiai régióért felelős piacszakértője.

A régió jelentőségét jól mutatja, hogy az ázsiai piac vendégéjszakáinak száma 2014 és 2019 között több mint a duplájára (102%-kal) nőtt. Az ázsiai régió részesedése a teljes külföldi vendégforgalomból 2011 óta szintén dinamikus emelkedést mutatott, a legnagyobb részesedést Kína érte el. A Covid-járvány megtörte a pozitív trendeket, ugyanakkor a Magyar Turisztikai Ügynökség folytatta az érdeklődést fenntartó, promóciós tevékenységeit. Ezek célja a forgalom mielőbbi visszaépítésének előkészítése, azt követően pedig a még hangsúlyosabb jelenlét a 2019-es kedvező adatok elérése érdekében.