Hétfőtől nem kell maszkot viselnünk, eltörlik a védettségi igazolványt

Forrás: turizmus.com

 2022. március 03. 16:00

A kormány kivezeti a koronavírus-járvány miatti korlátozások döntő többségét, az egészségügyi veszélyhelyzetet azonban még fenntartja – hangzott el a csütörtöki Kormányinfón.

Kivezeti Magyarország a koronavírus-járvány miatti korlátozások döntő többségét, mivel a járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón.

Március hetedikétől, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, kivéve az idősotthonokban és a kórházakban.

Kovács Zoltán államtitkár és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón

Fotó: MTI

Kivezetik azt a szabályt is, amely biztosítja, hogy a munkáltató kötelezővé tegye a koronavírus elleni oltást, kivéve két területet: a szociálisat és az egészségügyit.Feloldják továbbá a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is, ugyanakkor fenntartják az egészségügyi veszélyhelyzetet, az indoklás szerint a lehetséges hatodik hullám veszélye és a kormány cselekvőképességének fenntartása miatt.

A Metropol kérdésére, hogy idén nyáron korlátozás nélkül rendezhetik-e meg a több tízezres zenés rendezvényeket, fesztiválokat, Gulyás megerősítette, hogy hétfőtől nincs szükség semmilyen rendezvényen való megjelenéshez a védettségi igazolványra. Remélik, hogy ez nyáron sem fog megváltozni.