Hiánypótló szakkönyv a turizmusmarketingről

Forrás: turizmus.com

 2017. május 04. 14:19

Az Akadémiai Kiadó Turizmusmarketing címmel publikált legújabb szakkönyve abban kíván útmutatót adni, hogyan lehet a marketingből, ezen belül a szolgáltatásmarketingből jól ismert tudást, a turizmus sajátosságait figyelembe véve alkalmazni.

A Lőrincz Katalin és Sulyok Judit szerzőpáros által szerkesztett kiadvány nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a turizmus aktuális helyzetéhez igazodva, a magyarországi viszonyokat szem előtt tartva áttekinti a turizmusmarketing teljes folyamatát.

A kötet a turizmusmarketing jelenlegi, élményorientált helyzetének bemutatásával indít, majd a fogyasztók, vagyis a potenciális utazók megismerése következik. A marketing szerves részét képező termékfejlesztés után az olvasók az árképzés, az elosztási csatornák, majd a kommunikáció, promóció területébe nyernek bepillantást, külön fejezet tárgyalja a turizmusban is kiemelt reklámot és közönségkapcsolatokat, valamint a monitoringot. Az elméleti ismereteket számos hazai és nemzetközi példa illusztrálja.

Könyvbemutató Veszprémben


A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának támogatásával megjelent kötet egyaránt szól a jövő turisztikai szakembereinek és oktatóiknak, valamint a turizmusban és a marketingben dolgozóknak.