Hiánypótló turisztikai promóciós rendezvénysorozat Lengyelországban

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 29. 16:30

Több éves szünetet követően ismét személyesen, egy kétállomásos rendezvénysorozat keretében népszerűsítette hazánkat a Magyar Turisztikai Ügynökség Lengyelországban, szeptember 23-24. között.

Az országprezentációt megelőzően a résztvevőket Varsóban Kovács Orsolya Zsuzsanna nagykövetasszony, majd Zakariás Fruzsina, a Visit Hungary vezérigazgató-helyettese köszöntötte - közölte a Visit Hungary.

„Lengyelország jelentősége egyre nő hazánk vezető turisztikai küldőpiacai között, ezért is volt fontos számunkra, hogy ismét személyesen vehessük fel a kapcsolatot a lengyel turisztikai szakemberekkel. Célunk, hogy biztosítsunk mindenkit, Magyarország nyitva van, biztonságos és mindenkit sok szeretettel vár! Emellett olyan új célpontokra, lehetséges új útvonalakra is szeretnénk ráirányítani a figyelmet, amelyek eddig nem szerepeltek a lengyel turisztikai szakemberek kínálati listáján” – mondta Zakariás Fruzsina.

Lengyelország a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint a korábbi 5. helyről 2020-ban a 3. helyre lépett előre Magyarország legfontosabb küldőpiacai között. A lengyel turisták elsősorban Lengyelország déli és délkeleti részéről érkeznek Magyarországra, ezért is döntött úgy a roadshow-t szervező Fekete Magdolna, hogy a magyar partnerekkel először Krakkóba, majd Varsóba látogat el: „A Visegrádi Négyek országai mindig is fontos szerepet töltöttek be a Magyarországra irányuló beutazó turizmusban, az elmúlt években mindegyik ország a Top10 küldőpiac között volt. A 2021. évben ez a trend továbbra is változatlan, a belföldi turizmus mellett ezek az országok adják a szállodai vendégéjszakák legnagyobb részét” – mondta az MTÜ leányvállalataként működő Visit Hungary V4-es országokért is felelős főtanácsadója.

A lengyel piac iránti érdeklődést jól mutatja, hogy a roadshow-ra 11 magyar turisztikai szolgáltató jelentkezett, köztük desztinációk, hotelek és utazási irodák.Szerencsés egybeesés, hogy a Ryanair éppen a napokban jelentette be: novembertől közvetlenjáratot indít Krakkó és Budapest között. A járványt követő újranyitás időszakában üzletileg sokatmondó, hogy Budapest máris felkerült a krakkói céldesztinációk közé.

mtu_lengyel

A roadshow varsói állomásán

Fotó: Visit Hungary

A Visit Hungary-ben zajló nemzetközi értékesítési munka evidenciaként kezeli a lengyel beutazásszempontjából már jelentős magyar desztinációk értékesítés központú népszerűsítését, ugyanakkor az értékesítési munka célja az is, hogy bemutassa a magyarországi turisztikai desztinációk kínálatának teljes spektrumát.

Az értékesítési terv további részeként a Varsótól északra lévő nagyobb városokban is promotálni kívánja Magyarországot, a szabadidős utazás mellett a magasabb költési potenciállal rendelkező utazó rétegek megszólításával.

mtu_lengyel

Előadás a roadshow krakkói állomásán

Fotó: Visit Hungary

A varsói rendezvény a Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) keretein belül, a GINOP-1.3.5-15-2015-00001 projekt alatt valósult meg, amelynek fő célja Magyarország turisztikai és gazdasági kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése.

A rendezvénysorozat következő állomásai október 5-én Amszterdam, október 14-én London, október 29-én Peking, november 18-án pedig New York lesznek.

Az MTÜ valamennyi helyszínre szeretettel várja az adott piacok iránt érdeklődő utazási irodák, utazásszervezők, infrastrukturális- és innovatív turisztikai szolgáltatók, turisztikai helyszínek, szállodák és szállodaláncok jelentkezését. Regisztrálni az MTÜ oldalán, a regisztrációs adatok kitöltésével lehet.