Új "Hol vagy, Kajla?" gyűjtőalbum: még több látnivalót fedezhetnek fel a gyerekek

Forrás: turizmus.com

 2021. március 11. 14:35

A „Hol vagy, Kajla?” program során a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg hazánk nevezetességeivel. A gyűjtőalbum második kötetének megjelenésével újabb családi kalandozások várnak az alsós diákokra, akik új élményekkel, ismeretekkel gazdagodhatnak, miközben pontokat gyűjtenek.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal együttműködésben az általános iskola alsó tagozatos tanulói számára 2019-ben indított egyedi honismereti, természetjáró „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű kampánya nagy sikert aratott a diákok és szüleik, illetve tanáraik  körében. Ennek a programnak volt a része egy matricagyűjtő-album, amely a Spar Magyarország üzleteiben is megjelent és népszerűvé vált. A kedvező fogadtatásra való tekintettel a program 2021-ben folytatódik, és hozzá kapcsolódóan a vállalat áruházaiba kerül az album második kötete is.

„Családi alapítású vállalatunk számára fontosak az olyan értékek, mint a gyermekek szabadidejének tartalmas eltöltése, illetve a magyar környezeti és építészettörténeti örökség védelme és népszerűsítése. Természetesnek éreztük, hogy a kisiskolások játékos nevelési és oktatási programjában részt vegyünk. Azért csatlakoztunk idén a „Hol vagy, Kajla?” program folytatásához is, hogy az új matricagyűjtő-albummal újabb élményeket szerezzünk a gyerekeknek és szüleiknek” – mondta Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője.

 

Megyénként két látnivaló

A Kajla-album második kötetében a gyűjtők újabb páratlan látnivalókról olvashatnak Magyarország egész területéről. A kíváncsi vizslakölyök az összes megyét felkeresi és mindenhol két-két nevezetességhez kalauzolja a kalandvágyó utazókat. A lapokon ezúttal kiemelt szerepet kapnak a természeti kincseink, a kirándulni szeretők örömére. Minden úti célhoz a matricák mellett játékok és fejtörők is tartoznak.

Újabb hazai látványosságokat fedezhetnek fel a gyerekek a második matricagyűjtő-albummal

Fotó: spar.hu

Az országos akció és a hozzá kapcsolódó játékok aktivitásra is ösztönzik a kisdiákokat: arra buzdítják őket, látogassanak el ők is oda, ahol az előttük csavargó Kajla kutya megfordult. A kezdeményezés a Kajla útlevélre és egy telefonos applikációra épül, amellyel a gyermekek fontos turisztikai célpontokat kereshetnek fel a szüleikkel.

 

Kétszáz új matrica és kedvezménykuponok

A vizslakölyköt már sokan ismerik, hiszen az elmúlt két évben minden magyar alsó tagozatos tanulónak – és testvéreiknek, családjaiknak – számtalan kalandban volt része vele. A diákok játékos formában rengeteg új ismeretet szereztek hazánkról. A program változatos utazási és tanulási módokat és lehetőségeket kínált: Kajla útlevél, díjmentes busz-, hajó- és vonatutazás, memóriajáték, mobilapplikáció többjátékos móddal, online családi bajnokság, Kajla-körök és Kajla-karikák, Kajla Suli, összeállítható makettek Magyarország térképpel.A Spar áruházaiban a március 11. és május 12. között tartó promóció során kétszáz matricát lehet összegyűjteni a „Hol vagy, Kajla?” album második kötetében. A matricagyűjtő-albumot 1999 forintos normál áron lehet beszerezni, de 3000 forint feletti vásárlás esetén a pénztárnál a vásárló egy kasszakupont kap, amely 999 forintos kedvezményes árat biztosít. Egy matricacsomag, amely öt albumba ragasztható matricát tartalmaz, 69 forintért vásárolható meg. Minden matricacsomag emellett egy értékes kupont is tartalmaz: 25%-os termékkupont, vagy 5000 forint feletti vásárlás esetén 500 forint, illetve 10 000 forint feletti vásárlás esetén 1000 forint engedményt biztosító kupont.

További részletek – érdekesség, tudnivaló, a cserélgetési lehetőség módja – megtalálhatók a kajla.spar.hu weboldalon.