HUNGEXPO különszám

Forrás: turizmus.com

 2022. december 01. 00:01

AZ UTAZÁS SZERELMESEINEK LEGNAGYOBB TALÁLKOZÓJA

Két hónap múlva nyílik meg 45. alkalommal az Utazás kiállítás a Hungexpón, hogy találkozóhelyet biztosítson mindenkinek, akinek az utazás a szenvedélye.

A kiállítás február 23–26. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, 20 ezer négyzetméteres pavilonjában, ahova közel harminc országból érkeznek a kiállítók.

Aki járt már az Utazás kiállításon, az tudja, hogy a rendezvény egy négy napon keresztül zajló, élettel teli, nyüzsgő, színes forgatag, ahol számos ország kultúrája, vallása, látnivalói és ízei találkoznak azzal a céllal, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami számára az álomutazást jelenti. Épp ezért az Utazás kiállítás minden évben kiemel egy hazai térséget és egy külföldi országot, amelyet az érdeklődők jobban megismerhetnek. Idén a belföldi díszvendég a BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén! A külföldi díszvendég pedig nem más, mint az egzotikus úti cél, Madagaszkár.

2022-ben Egyiptom volt a kiállítás külföldi díszvendége

Az idei évben a rendezvény egy kulturális díszvendéget is bemutat, amely nem más, mint a Liget Budapest Projekt, amely Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal elismert kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, aminek köszönhetően a Városliget 2023-ra élhetőbb, a mostaninál jóval zöldebb és korszerűbb park lesz.

A kiállításon minden utazásra inspirál, legyen az a kiállítók egyikének standja, a Járatlan Utakon Fesztivál előadásainak semmihez sem fogható hangulata, vagy a kiállítás színpadának zenés, táncos vagy akár beszélgetős műsora.

A kiállítók bemutatkozása mellett ismét számos szakmai és nagyközönség programmal is készülünk, amelyek között újdonságok és visszatérő nagy sikerű elemek is helyet kapnak.

Szintén visszatérő program a Blogger Találkozó, amely szombaton és vasárnap várja az érdeklődőket a legismertebb hazai utazó bloggerekkel, akik személyesen beszélnek élményeikről, kalandjaikról a színpadon. A kiállításon az utazás minden formája megismerhető lesz a hátizsákos túrák élménybeszámolóitól kezdve a lakókocsis, lakóautós utazásokig, amelyek a kiállítás jelentős részét elfoglaló Karaván Szalonon várják az érdeklődőket.

Nem marad el az Afrika Expo Budapest sem, amely Kelet-Közép-Európa egyetlen négynapos Afrika-tematikus fóruma, és a kiállítással egy időben zajlik a Budapest Boat Show is, az ország legnagyobb hajókiállítása több mint 75 vitorlás, motoros és elektromos hajóval.

Idén sem marad el az Afrika Expo Budapest

Új programmal is bővül az Utazás kiállítás, ugyanis most először egy fesztiválsziget is lesz a rendezvényen, amelyen több hazai fesztivál is bemutatkozik, valamint különleges promócióval is készülnek a látogatóknak. 500 darab Sziget hetijegyet ajánlanak fel diákjegyáron, és napijegyet is nyerhetnek az érdeklődők.

A legnagyobb újdonság a 2023-as kiállításon az E-Bike Test&Show, ahol az érdeklődők e-bike-okat próbálhatnak ki egy külön erre a célra épített pályán, valamint olyan magyar biciklis tehetségekkel is találkozhatnak, mint Valter Attila és Vas Blanka. Az E-Bike Test&Show célja, hogy egy szélesebb közönség ismerje meg ezt az egyre népszerűbb eszközt.

Bővebb információ a 2023-as Utazás kiállításról megtalálható a www.utazas.hungexpo.hu weboldalon, ahol szintén elérhető a folyamatosan frissülő programkínálat és a jegyvásárlás is.