Idén is keresik a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit

Forrás: turizmus.com

 2022. január 05. 13:45

A Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottsága (CIFFT) 2022-ben 34. alkalommal hirdeti meg a turisztikai kisfilmek világversenyét a legjobb úti célok, utazási termékek és szolgáltatások videós reklámjainak és imázsfilmjeinek.

A CIFFT Circuit a világ 10 turisztikai filmfesztiválját hozza össze egy versenysorozatban. Az egyes állomásokon elnyert díjakat pontokká alakítják, amely alapján a legjobbnak ítélt filmek felkerülnek a CIFFT ranglistájára. Erről a listáról választják végül az év végén ki a végső nyerteseket az egyes kategóriákban – közölte lapunkkal a szervezet.

A versenyen öt fő tematikus kategóriában indulhatnak a világ legjobb turisztikai filmjei: város, régió és ország, valamint turisztikai szolgáltatások és turisztikai termékek.

A 34. CIFFT világversenyre már számos önkormányzat, turisztikai régió, országmárka és turisztikai vállalat nevezett, többek között Ausztriából, Azerbajdzsánból, Horvátországból, Franciaországból, Finnországból, Görögországból, Japánból, és Tajvanról.

Azonban a jelentkezési időszak nem zárult még le, egészen január 15-ig lehet nevezni az utazási videómarketing legmagasabb elismerésére.

Az egyes filmfesztiválokat négy kontinensen, 10 városban rendezik meg: New York (USA), Cannes (Franciaország), Los Angeles (USA), Fokváros (Dél-Afrika), Aomori (Japán), Tortosa (Spanyolország), Zágráb (Horvátország), Amorgos (Görögország), Ourem (Portugália), Veliko Gradiste (Szerbia) és a verseny házigazdája, Bécs (Ausztria).

cifft

Az egyes állomásokon elnyert díjakat pontokká alakítják, amely alapján a legjobbnak ítélt filmek felkerülnek a CIFFT ranglistájára

Fotó: Marc Bryan-Brown Photography/NYF/CIFFT

Az audiovizuális produkciókat a körút minden egyes szakaszában nemzetközi szakmai zsűri értékeli és díjazza, akik között Oscar- és Emmy-díjasok is lesznek majd.

A CIFFT Circuit évről évre egyre több nevezést vonz a világ minden tájáról. A díjazáson kívül a verseny a résztvevőknek benchmarking, kapcsolatépítési és láthatósági lehetőségeket is biztosít.

Tavaly több mint 90 országból közel 3300 pályamű versengett a világ legjobb turisztikai kisfilmje címért. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 2021-es díjátadót rendhagyó módon a spanyolországi Valenciából közvetítették, a nyertesek között Litvánia, Ausztria, Ausztrália és Dánia kisfilmjei is szerepeltek.

A Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottságának (CIFFT) kezdeményezése az UNWTO (Turisztikai Világszervezet), az ETC (Európai Turisztikai Bizottság), a CTO (Karibi Turisztikai Szervezet) és a CATA (Közép-Amerikai Turisztikai Szövetség) támogatását élvezi.