Így népszerűsítik az osztrák influencerek a MICE-szektort

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2022. május 18. 18:51

Az atb első napja egy a MICE szektornak szóló reggelivel kezdődött, ahol a kilenc osztrák régió bemutatta, hogyan népszerűsítik ismert influenszerek segítségével konferenciahelyszíneiket és üzleti programjaikat.

A három résztvevő influenszer 3-3 régió különleges programlehetőségeit, kulináris és kulturális ajánlatait fedezte fel, miközben kihívásokat kellett teljesíteniük: Bécsben például Sacher tortát kellett sütni, Salzburgban egy Mozart-darabot felismerni, Tirolban pedig a síugrást próbálta ki a programban részt vevő tartalomgyártó.

A konferencián a kilenc tartomány képviselője mesélt arról, milyen lehetőségekkel várják az üzleti utazókat

Fotó: Kaszás Fanni/Turizmus.com

Az élményeikről természetesen rövid videókat is készítettek, melyben jobban megismerhetjük a régiók ajánlatait. Az atb keretein belül megrendezett reggelin minden tartomány képviselője megosztotta, milyen különlegességgel készülnek az üzleti utazók érkezésére.

 

MICE Influencer Challenge – Ausztria mint konferencia-célpont

Maggie Childs, Ali Mahlodji és Hannes Krieger osztrák influenszerek, akik elsősorban az üzleti életben ismertek, ezekről gyártják tartalmaikat a különböző közösségi média platformokra. A jelenlegi projektjük pedig nem más, mint Ausztriát konferencia-célpontként bemutatni az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal megbízásából.

Az influenszerek bemutatták az egyes tartományok helyszín- és programajánlatait, miközben kihívásokat teljesítettek

Fotó: Österreich Werbung

A MICE Influencer Challenge-ben a három B2B tartalomgyártó rövid videókban végigjárja a kilenc osztrák tartományt, és megmutatják, hogy milyen sokszínű és különleges programmal várják az üzleti utazókat.

 

Felső-Ausztria, Tirol és Bécs

Maggie Childs New Yorkban nevelkedett, de jelenleg Bécsben élő újságíró, társalapítója a "Home Town Media" nevű kiadónak és ő indította el Ausztria vezető angol nyelvű magazinját, a Metropole-t. Az influencer tagja az AustrianStartups igazgatótanácsának is, és világszerte tart előadásokat innovációról, technológiáról, üzleti filozófiáról, médiáról és az amerikai politikáról. A három kihívást Tirolban, Felső-Ausztriában és Bécsben teljesítette.

Maggie első látogatása Linzbe, Ausztria legnagyobb iparvárosába vezet, ahol teljes egészében a technológia és az innováció veszi át a főszerepet. Megtekinti a voestalpine Stahlwelt és az Ars Electronica kiállítási központokat, ahol többet megtud az űrről, a jövő laboratóriumairól, a mesterséges intelligenciáról és a robotikáról. Az első kihívása is a technológiához kapcsolódik: robotot épít.

A következő kihívás Tirolba vezeti Maggie-t, ahol az innsbrucki Bergisel síugrósáncra is felmászik, hogy többet megtudjon az exkluzív rendezvényhelyszínről, amely nemcsak sportlétesítmény, de étterem és konferenciahelyszín is. A videóból az is kiderül, hogy az influenszer kipróbálta-e magát a síugrásban.

Utolsó kihívása Maggie-t Bécsben vezeti. Megtekinti a Libelle exkluzív rendezvényhelyszínt a Museumsquartierben, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a fővárosra. Ezután a Vollpensionban, ahol az idősebb generáció nagypapái és nagymamái sütnek, az influenszernek is el kell készítenie egy hagyományos bécsi Sacher-tortát, méghozzá recept nélkül.

Karintia, Stájerország és Burgenland

Ali Mahlodji menekültként érkezett Ausztriába. Ő alapította a watchado.com és a FutureRocka karrier-tanácsadási platformokat, nemzetközi előadó és mentor. Különösen a következő generációkat, illetve a társadalmi sokféleséget érintő kérdésekben motiválja és inspirálja a fiatalokat. Karintiában, Stájerországban és Burgenlandban teljesítette a kihívásokat.

Alit Burgenlandban a St. Martins Therme & Lodge várja: a rendkívüli helyszín nemcsak konferenciatermeket és wellness lehetőségeket kínál, de különleges elhelyezkedése egy nemzeti park szélén garantálja, hogy az odalátogatók megismerjék a régió növény- és állatvilágát is. A kihívás is az állatokhoz kapcsolódott, Alinak egy csirkét kellett trükkökre megtanítania. A videóból az is kiderült, mi köze van a feladatnak a vezetőképzéshez.

 

"Lépj ki a komfortzónádból" – ez Ali mottója a karintiai kihívás során. A konferencia helyszínén, a Falkensteiner Hotel & Spa-ban találkozik Dieter Kalt egykori profi sportolóval, előadóval és vállalati edzővel. Az ex-sportolóval a jeges Weissensee-n próbálta ki magát a jégkorongozásban, majd bepillantott a Die Forelle szálloda konyhájába, hogy megtudja, mi áll a slowfood-mozgalom mögött.

Az utolsó kihívást Ali a Red Bull Ringen teljesítette. A rendkívüli konferencia-helyszín egy versenypályával és nagyteljesítményű sportautókkal is rendelkezik, melyekkel versenyezni is lehet. Ezután, egy kontrasztprogramként a dél-stájerországi Harkamp borászat idilli szőlőskertjeibe utazott az influenszer, ahol felfedezte, milyen borokat kínálnak az üzleti utazóknak.

Vorarlberg, Salzburg és Alsó-Ausztria

A harmadik résztvevő influencer, Hannes Krieger másik neve Mr. Startup, aki üzleti és networking témákban gyárt tartalmakat. Széles körű tapasztalatát kockázatelemzőként és ökoszisztéma-építőként adja át fiatal vállalkozóknak különböző start-up és vállalkozói programokban. Hannes a kihívásokat Vorarlberg, Salzburg és Alsó-Ausztria tartományokban teljesítette.

"A történelem találkozik a modernitással" – ez a mottója Hannes Alsó-Ausztriában, az ország legnagyobb borvidékén tett látogatásának. Kihívása Grafeneggbe vezet, ahol egy szabadtéri színpadon, a Wolkenturmban és egy modern előadóteremben is lehet rendezvényeket tartani. A kastélyban nemcsak a kulináris élvezetek, de egy szabadulószoba is várja a vendégeket. A "Szökés a kastélyból" a tartomány kihívása, mely tökéletes választás csapatépítő programként is.

Salzburg városában Hannest beavatják a bábkészítés és a bábjáték világába, ahol az influenszer is megtapasztalja, milyen kemény a bábszínészek munkája. Bemutatja, hogy a Kulturhaus miért tökéletes helyszín a céges rendezvényeknek. Természetesen a Mozart-kihívás sem marad el a zeneszerző városában: az influenszer zenefelismeréssel zárja salzburgi látogatását.

Hannes utolsó kihívása Ausztria nyugati részébe vezeti a nézőket, a havas Vorarlbergbe, ahol az influenszer részt vesz egy hótalpas túrán, majd a Rufanaalp rusztikus szalonjában melegszik fel. A tartományban Hannes kihívása, hogy huskykkal vont kutyaszánt kormányozzon. A videóból kiderül az is, hogy a feladat miként segíti a kommunikációs tréningeket.