Ilyen volt a Hősök tere a Rózsaszín Fények Éjszakáján

Forrás: turizmus.com

 2022. január 27. 09:28

Május 6-án Magyarországról startol a 2022-es Giro d’Italia mezőnye. A Grande Partenza előtt 100 nappal a Giro teljes útvonalán, így Olaszországban és hazánkban is rózsaszínbe borultak az útvonal menti rajt- és célvárosok nevezetességei, köztük a budapesti Hősök tere is.

A Millenniumi emlékműnél 100 spinning bicikli, valamint Valter Attila és Dina Márton országúti-kerékpárversenyzők várták a lelkes hobbisportolókat egy közös edzésre. A tekerésen a Nagy Rajt nagykövetei, Tápai Szabina, Gianni Annoni és Till Attila is részt vettek.

A Grande Partenza előtt 100 nappal a Giro teljes útvonalán, rózsaszínbe borultak az útvonal menti rajt- és célvárosok nevezetességei, köztük a budapesti Hősök tere is

Fotó: girohungary2022.hu

A Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt során több vidéki városunk, illetve Budapest is a legendás sportesemény három etapjának helyszínéül szolgál.

Országszerte 35 városunkban, a magyarországi versenyszakaszok összkilométer számát nézve közel 400 kilométer hosszan történelmi emlékhelyek, szobrok, közterek, középületek, parkok és templomok öltik magukra virtuálisan a Giro ikonikus rózsaszín trikóját.

Többek között Balatonfüreden a Vaszary Galéria, Kaposváron a Nagyboldogasszony-székesegyház, Visegrádon a Fellegvár, Budapesten pedig a Szabadság-szobor, a Puskás Aréna, a Művészetek Palotája, a Duna Aréna épülete, valamint a Hősök tere is rózsaszín fényárban úszott.

Látványos spinning edzés a Millenniumi emlékműnél

Fotó: girohungary2022.hu

A látványos eseményre ellátogatók találkozhattak Boronkay Péter kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok paratriatlonistával is, a Nagy Rajt kommunikációs vezetője, Csisztu Zsuzsa pedig itt mutatta be először hivatalosan az esemény nagyköveteit, Tápai Szabinát, Gianni Annonit és Till Attilát. Ráadásul a trió a spinning edzésen is részt vett, különösen Szabina élvezte a tekerést.

Tápai Szabina, az esemény egyik nagykövete

Fotó: girohungary2022.hu

„Csodás és felemelő volt a rózsaszín fényárban úszó Hősök terén egy ilyen nagyszabású közösségi esemény részesének lenni. Fantasztikusan éreztem magam az egyórás edzésen, bár bevallom őszintén, hogy kicsit kifulladtam, hiszen gyakorló kismamaként mostanában inkább babakocsi-tologatásban jeleskedtem. Büszke vagyok arra, hogy engem választottak a Nagy Rajt egyik nagykövetének, és ezáltal hírét vihetem annak, hogy idén hazánk ad otthont a Giro d’Italia nyitószakaszának” – mondta el Tápai Szabina.