Imázsépítő kerékpárosverseny startolt el a hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2019. május 03. 10:36

Május 4-én rajtolt el Budapest és Hatvan között az első Qinghai Lake Országúti Kerékpárverseny, amelyen öt nemzet sportolói vettek részt.

A mezőny Budapestről Fót, Veresegyháza, Galgamácsa és Aszód érintésével érkezett meg Hatvanba. A verseny legjobbjai a dicsőség mellett komoly pénzjutalomban is részesültek.

A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulóján különösen nagy jelentőséggel bír ez az esemény. Azon túl, hogy a verseny újabb mérföldkő a nemzetközi sportkapcsolatok építése terén, talán a legnagyobb érdeme, hogy Magyarországot elhelyezi az ázsiai régió kerékpáros térképén is. Hozzájárul a pozitív Magyarország-imázs kialakításához, ebben a rendező városok kiemelkedő módon vesznek részt.

A verseny nagy jelentőséggel bír a magyar-kínai kapcsolatokban

Fotó: turizmus.com

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával indult el az az előkészítő munka, amelynek köszönhetően sikerült itthon is megrendezni a 2002-óta létező Qinghai Lake versenysorozat idei hazai viadalát, melynek fővédnöke Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.